spot_img

12 koraka do mlađeg izgleda

Uz 12 savjeta koji ne predstavljaju veliko odricanje, možete izgledati bolje i mlađe:

spot_img

Uzimajte vitamin D

Važan je za bolje pamćenje, ljepšu kožu, kosti i arterije te pomaži u borbi protiv kancerogenih bolesti. Većina nas ne uzima dovoljno vitamina D pa se pobrinite da ga dobijete dovoljno prehranom ili dodacima.

Pazite na brojeve

Ako pazite na obim struka, krvni pritisak, šećer u krvi i holesterol te ostanete u zdravoj zoni, možete biti na duplom dobitku. Kako? Bićete zdraviji i izgledati mlađi.

Ostanite u kontaktu

Nemojte zaboraviti porodicu i prijatelje. Budite s njima u kontaktu bilo putem e-maila, telefonom ili kroz druženja. Okruženi dragim ljudima bićete zadovoljniji i izgledati mlađi.

Voće i orašasti plodovi

Čuvaju srce, pamćenje te pomažu održavanju kilaže. Ako svakodnevno jedete voće i orašaste plodove, možete se vratiti šest godina i četiri mjeseca “unazad”.

Smanjite stres 

Stres dolazi u više oblika i ponekad može biti koristan. Ipak, onaj negativni može vas polako uništavati i izjedati iznutra. Postoji više načina borbe protiv stresa, poput meditacije ili vježbi opuštanja.

-

Integralne žitarice

U prehranu uvedite integralne žitarice. Imaju više vlakana i hranjivih tvari te pomažu da ostanete zdravi i lakše vodite borbu s viškom kilograma.

Razmišljajte pozitivno

Kada ste dobro raspoloženi i razmišljate pozitivno, pomažete tijelu da ostane vitalno. Dobre vibracije mogu vas učiniti mlađima za čak pet godina.

Hodajte

Ako odvojite pola sata dnevno za šetnju, osim mlađeg izgleda imaćete još neke koristi. Kretanjem sebi osiguravate dodatnu energiju, čvršće kosti i mnoge druge koristi jer možete s umornog lica i tijela izbrisati desetak godina.

Spavajte

Potrudite se da spavate dovoljno jer, osim što ćete imati snage i biti odmorniji, lakše ćete održavati liniju. Ako budete spavali najmanje šest sati svaku noć, san bi vam mogao pomoći da izgledate tri godine mlađi nego što zaista jeste.

Vježbajte s tegovima

Takva vrsta vježbanja oblikuje mišiće i pomaže da kosti budu čvršće. Probajte vježbati desetak minuta na dan nekoliko puta nedjeljno i možete izgledati mlađe.

Čuvajte zube

Zdravi zubi i desni pomažu da vaš imunitet bude u top formi, a tada tijelo može funkcionisati kako treba. Čišćenje zuba sprečava gubitak i bolesti, a to vas može učiniti čak šest godina mlađima.

Pronađite hobi

Nađite vremena i naučite da radite nešto što vas je oduvijek zanimalo. Upišite neki kurs keramike ili stranog jezika. Mentalno zdravlje takođe je važno da biste se osjećali i izgledali mlađe.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO