4iG grupa, vlasnik One Crna Gora i Telekom Egipat potpisali Memorandum o izgradnji podmorskog kabla velikog kapaciteta između Egipta i Albanije

Mađarska 4iG Plc koja u svom vlasništvu ima kompaniju One Crna Gora, potpisala je sa Telekomom Egipat Memorandum o razumijevanju kojim se ta zemlja i Albanija povezuju podmorskim kablom visokog kapaciteta. Sporazum koji je potpisan u Kairu omogućava 4iG da kao novi igrač uđe na tržište interkontinentalne infrastrukture za transmisiju podataka između Evrope i Azije, kao i Evrope i istočne Afrike.

spot_img

“Potpisivanje ovog Memoranduma o razumijevanju sa Telekomom Egipat predstavlja značajnu prekretnicu za 4iG grupu. Koristeći naše bogato iskustvo u tranzitnom poslovanju Centralne i Istočne Evrope, ovo partnerstvo označava naš ulazak u novu i strateški važnu poslovnu oblast: interkontinentalnu povezivost. Grupa dodatno jača svoje prisustvo na regionalnom tržištu uspostavljanjem nove kapije podataka u Albaniji za Balkan, a proširenje međunarodnih puteva optičkog tranzita, stvoriće nove mogućnosti za saradnju sa zemljama u regionu”, saopštio je Gelert Jasai, predsjedavajući Upravnog odbora 4iG.

Sa modelom otvorenog pristupa i višestrukim granama, sistem je postavljen da bude nova evropska ulazna tačka za kablove sa različitim tranzitnim prelazom, u poređenju sa već postojećim mediteranskim pravcima, do glavne internet tačke pristupa (PoP), (kao što su one u Frankfurtu, pored brojnih potencijalnih tačaka pristupa u Istočnoj Evropi).

U tom kontekstu, privilegovana svojom strateškom lokacijom, Albanija predstavlja jednu od istaknutih kapija i ulaznih tačaka za istočnu Evropu. Uz podršku prekogranične kopnene infrastrukture, ona će olakšati dalje povezivanje i pristup ključnim destinacijama.

“Sa zadovoljstvom sarađujemo sa 4iG, koja postavlja temelj za uključivanje potpuno nove različite pristupne tačke Evropi, olakšavajući usmjeravanje afričkog i azijskog saobraćaja na glavne pristupne tačke na starom kontinentu. Ovo je u skladu sa strategijom Telekoma Egipat za diversifikaciju opcija prelaska mediteranskog basena kroz otvorene i otporne rute od Egipta do Evrope, kako bi se povećale mogućnosti povezivanja naših partnera. Naši napori proizlaze iz našeg entuzijazma da ponudimo besprekorne opcije povezivanja našim partnerima i na kraju krajnjim korisnicima kako na regionalnom, tako i na globalnom nivou”, rekao je Mohamed Nasr, generalni i izvršni direktor Telekoma Egipat.

Sa istorijom od preko 165 godina, i velikom ekspertizom u oblasti podmorske interkontinentalne povezanosti, Telekom Egipat je partner po izboru za rastućih 160 velikih podmorskih kablovskih igrača širom svijeta. Ova kompanija posvećena je naporima da razvije raznovrsni portfolio ponuda koristeći vrhunska rješenja, koja će pratiti sve veću globalnu potražnju za međunarodnom povezivosti i raznovrsnosti.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO