AMINA MUADI: Nova kreativna snaga

Upoznajte dizajnericu cipela koje nose kraljica Ranija, Rijana i Dua Lipa

Kristijan Lubuten poznat je po crvenim đonovima, Manolo Blahnik po kopčama sa kristalima, a po čemu se raspoznaje Amina Muadi? Po potpetici koja se širi, poput djela predstavnika kubizma, te je toliko upečatljiva, da je radoznalci zaustavljaju na ulici – prije nego se “rastope” nakon što doznaju da razgovaraju sa dizajnericom cipela, lično! “Veoma su udobne, ali nisam ih dizajnirala imajući to na umu”, kaže Amina. “Proširena peta odlična je na travi i šljunku, jer ćete zadržati ženstven izgled tanke potpetice, uz komfornu platformu. Ja ih mogu nositi cijeli dan.”

Rijana, Kendal Džener i Dua Lipa poznate su klijentkinje, koje su samostalno došle do njenih cipela. Još jedna ljubiteljka je i kraljica Ranija od Jordana, koja je jedan par nosila u nedavnoj diplomatskoj posjeti Londonu kako bi se susrela sa kraljicom Elizabetom II. Ovo otprilike objašnjava zbog čega su pomenute cipele savršene: jer će vas odvesti na čaj u Bakingemsku palatu, ali su savršene i za jahtu u Sen Tropeu.
Tridesettrogodišnja Amina Muadi je pola Rumunka, a pola Jordanka, ali je uglavnom odrasla u Italiji, a danas živi u Parizu. Ona je dio nove kreativne snage, čije se prisustvo itekako osjeća u modnoj industriji. Uvijek je imala opsesiju prema cipelama, te iskustva u stilizovanju slavnih, ali se dizajniranju obuće u potpunosti posvetila 2012. godine. Otkako je lansirala ekskluzivnu kolekciju za Browns, Amina Muadi je postala dizajnerica obuće uz čije kreacije dolazi i lista čekanja.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...