Antiage akupunktura lica

Kozmetička akupunktura ili akupunktura za podmlađivanje je drevna kineska tehnika koja popravlja izgled lica, istovremeno jačajući zdravlje i i unutrašnju ljepotu

spot_img

Tokom nedjelje Oskara u Los Anđelesu, prije nešto više od decenije, slavni klub Soho House transformisao je jednu vilu na Beverly Hillsu u oazu slavnih, gdje su zvijezde pozivane da isprobaju Diamond Facial Acupuncture Treatment, tretman akupunkture lica pomoću igala ukrašenih dijamantima. Tada je, na oduševljenje slavnih, a vrlo brzo i “običnih” ljudi, nakon fenomena botoksa, krenula nova Made in USA moda: estetska akupunktura lica ili akupunktura sa antiage efektima. Facial rejuvenation acupuncture ili acupuncture facelift je minimalno invazivan metod stimulacije određenih tačaka na koži, gdje se nalaze brojni nervni završeci, a prilikom koje se utiče na tkiva, žlijezde, organe i različite funkcije organizma. Trideset do četrdeset najfinijih igala se ubada u tačke lica, ušiju, vrata, ruku i područje dekoltea; tretman je bezbolan, namijenjen i ženama i muškarcima. Ešli Grejem, Gvinet Paltrou, Bar Refaeli, Šeron Stoun, Lejdi Gaga, Džesika Alba, Sandra Bulok, Dejvid Duhovni samo su neke od slavnih osoba koje su se odlučile upravo za akupunkturu i njene mnogobrojne pozitivne efekte na ljepotu, kao i na zdravlje.

REZULTATI Oni koji praktikuju ovu vrstu tretmana kažu da lice izgleda od 5 do 15 godina mlađe. Male bore nestaju, a one dublje su slabije izražene, smanjuje se otečenost podočnjaka, zatežu očni kapci, čak se i podvaljak manje primjećuje. Osim toga, zahvaljujući poboljšanoj cirkulaciji prema licu, koža postaje vlažnija i elastičnija. Preporučuje se serija od šest do osam tretmana, zavisno od stanja kože, starosti, toga da li ste pušač, pijete li alkohol, itd, a koje treba kombinovati sa samomasažom, vježbama za lice i zdravo se hraniti. Svaka osoba različito reaguje na estetsku akupunkturu te su i rezultati individualni. Akupunktura djeluje pozitivno na ravnotežu hormona te tako smanjuje probleme sa aknama i stresom. Drevni Kinezi, čija je zemlja kolijevka akupunkture, vjerovali su da se stanje svakog organa u tijelu manifestuje u izgledu lica: kada se uoče i isprave energetske neravnoteže u tijelu, ujedno se popravlja sveukupno zdravlje i fizički izgled.

NAPOMENA Tretmani se NE preporučuju osobama sa bolesnim srcem, visokim pritiskom, hroničnom glavoboljom i nekim oblicima dijabetesa; onima koji su prehlađeni, imaju grip ili alergijsku reakciju, niti ženama u drugom stanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO