Bajkoviti Pozitano, Sorento i ostrvo Kapri

Pored fotografije, velika pasija Ene Ujkić su i putovanja, a ovog ljeta njeno odredište bila su neka od najživopisnijih mjesta Italije

Tekst i foto Ena Ujkić

Italija, zemlja opere, prekrasne prirode, bogate istorije, mode, preukusne hrane i šarmantnih ljudi. Zemlja u koju se uvijek rado vraćam. Iako sam posjetila sve veće italijanske gradove, moje srce su kupila mala bajkovita mjesta o kojima sam oduvijek maštala. Danas, kada su moji snovi pretvoreni u javu, srećna sam što fotografijom mogu podijeliti svoju radost sa drugima i prenijeti dašak svih tih ljepota. Na posljednjem putovanju suprug i posjetili smo obalu Amalfi, Sorento i ostrvo Kapri.

Istinite legende

Za Sorento kažu da je grad sirena koje će vas svojom pjesmom začarati i uvijek vraćati natrag njima. Neke legende se ponekad čine istinom, jer je ovo meni već četvrti put da se vraćam, a magija očigledno radi jer planiram opet ubrzo natrag. Impresivne litice, prekrasne bašte, autentične lokalne prodavnice i prekrasno more očaravaju na prvi pogled, a plivanje u moru sa bajkovitim pogledom je zaista za pamćenje.

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 194, septembar 2021.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...