Bane Nedović: Andrea je oplemenila našu svakodnevicu

Popularni pjevač Bane Nedović i supruga Milena predstavljaju kćerkicu Andreu koja je unijela posebnu radost u njihovu porodičnu harmoniju, pored sina Dimitrija

Piše Marina Strugar
Foto Vesela Mišković
Garderoba Vens Fashion Store, Moj princ
Frizura Ivan Vukčević
Šminka Ivana Pavličević

Porodicu Nedović u januaru je obradovao novi član, ćerkica Andrea. Banetu i supruzi Mileni ovo je drugo dijete, sa sinom Dimitrijem (4) već su otkrili čari roditeljstva. Uživaju u toj ulozi i trude se da djeci svojim primjerom budu pravi uzori. Za Baneta je ovo bio i period za stvaranje novih pjesama i muzičkih priča. Susret s njima bio je ispunjen dobrim raspoloženjem, a za Graciju Bane je otkrio kako izgledaju prvi mjeseci njihovog života sa bebom i kakve sve promjene je unijela u njihov dom.
“Našem tročlanom timu pridružila kćerka Andrea i oplemenila našu svakodnevicu. Svaki novi život je nova šansa za čovječanstvo, pa se nadamo da će naša djeca biti na ponos. Tu smo da im pružimo ljubav, podršku i neizmjernu zahvalnost što su nam omogućili da osjetimo čari i emocije roditeljstva”, kaže Bane na početku razgovora.
Beba je, pored radosti, donijela i nove obaveze. A popularni pjevač otkriva na koji način usklađuju roditeljske zadatke i da li u njihovom braku postoji podijela na muške i ženske poslove. “Dobra organizacija je ključ uspjeha, a skladan emotivni odnos preduslov za fer dogovore oko podjele poslova. U ovom period, dok supruga dominantno obavlja kućne poslove i provodi vrijeme sa bebom, ja upoznajem karakter našeg sina Dimitrija kroz svakodnevne šetnje i boravak na igralištu. Iako je pandemija donijela mnogo problema, zahvalan sam što sam dobio priliku da uživam u djetinjstvu svoje djece. Od samog početka Milenine trudnoće počeli smo sina da uvodimo u priču da će dobiti sestru, koja će, kada izađe iz stomaka, biti najsrećnija beba jer ima tako dobrog brata. Dese se momenti kada se i supruga i ja zagledamo u bebu, ali u tom trenutku čuje se glas kojim Dimitrije skreće pažnju na sebe. ‘Konkurencija’ podstiče njegovu kreativnost, pa nerijetko imamo priliku da uživamo u nekoj imitaciji ili pjevanju povišenim tonom.”

Poštovanje, ljubav i razumijevanje

Interesovalo nas je da li su strogi kao roditelji i na kojim vrijednostima institiraju u vaspitanju. “Želimo da našoj djeci pružimo što je više moguće ljubavi i pažnje, kako bi stekli povjerenje i sigurnost u našem društvu. Kako rastu, svakim novim danom sve je više pitanja kojima djeca otkrivaju svijet. Kroz odgovore koje brižljivo biramo da bismo zadovoljili dječiju znatiželju i sami učimo neke nove životne lekcije. Djeca na kraju budu odraz u ogledalu svojih roditelja i onoga što imaju u svojim domovima”, ističe Bane i otkriva koji su njihovi najveći roditeljski strahovi. “Loše društvo koje vreba djecu u godinama puberteta i koje je nekad u stanju da sav trud roditelja anulira. Zato je izuzetno važno stvoriti bezrezervno povjerenje prije dobi u kojoj djeca pomisle da to više nisu i da je sva sloboda njihova.”

“Djeca na kraju budu odraz u ogledalu svojih roditelja i onoga što imaju u svojim domovima”

Milena i Bane uživaju u skladnom braku. “Kao i u životu treba postaviti prioritete i praviti kompromise. Razne situacije to diktiraju. Moramo shvatiti da niko nije savršen i da sa realnim pogledom na život činite da se u dobru ne uzvisite, a u zlu unizite. Poštovanje, ljubav i razumijevanje, tri komponente koje garantuju skladan odnos u svim okolnostima.”

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 190, maj 2021.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...