Barka “40 godina zemljotresa” pobjednica Bokeljske noći

Tradicionalna fešta Bokeljska noć održana je u Kotoru pred više hiljada posjetilaca. Gradska muzika Kotor i jedrilice Jedrličarskog kluba Lahor najavili su defile 43 dekorisane barke i jedne van konkurencije, koje su se publici i žiriju predstavile u tri kruga.

Žiri je radio u sastavu: vajarka Lana Bokan, prof. Marina Dulović, sekretarka za kulturu, društvene djelatnosti i sport, i Vladimir Jovićević, akademski slikar i profesor na Akademiji umjetnosti u Firenci. Fond nagrada iznosio je 4.500 eura. Prvo mjesto i 2.000 eura pripalo je barci 40 godina zemljotresa, kotorskog meštra Mija Milovanovića; drugo mjesto i 1.500 eura podjelile su kreacije Rušenje još traje Dragana Buzdovana i Evropski šampion bez bazena Zvjezdana Šantića.
Žiri je odlučio da treće mjesto i 1000 eura podijele dvije barke, Divne plave moje vale (omaž Maji Perfiljevoj) Marka Ševaljevića, i Špiljarska crkva Boža Zornije, dugogodišnjeg učesnika Bokeljskih noći. Program su vodile Dubravka Jovanović i Ana Nives Radović, a RTCG je omogućila direktan prenos na prvom programu državne televizije. Nakon proglašenja najboljih, Kotorani i gosti su uživali u spektakularnom muzičkom vatrometu sa mora, a fešta se do ranih jutarnjih sati nastavila po trgovima u Starom gradu. (Foto Krsto Vulović)

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...