spot_img

BB GLOW TRETMAN: prednosti vs. sigurnost

Poznate su nam različite tehnike trajnog i polutrajnog make upa, iscrtavanje obrva, usana, kapaka, a BB Glow tretman obećava – savršeno ujednačen ten, bez šminke

spot_img

BB u nazivu skraćenica je za blemish balm, što u bukvalnom prevodu znači balzam za nepravilnosti kože. BB Glow sadrži snažne i aktivne sastojke koji izjednačavaju boju kože tako što na njoj stvaraju svojevrsnu “transparentnu kamuflažu”, istovremeno je njegujući. Takozvana nanoneedling procedura, kreirana u Koreji, za besprijekorno pigmentiran ten i no make up efekat, podrazumijeva ubrizgavanje polutrajnog BB Glow seruma u kožu, a sastoji se iz nekoliko faza. Prva je priprema kože (hemijski piling i eksfolijacija); druga je aplikacija boostera sa anti-ageing efektom i efektom hidratacije uz pomoć mikroiglica, a treća apliciranje BB glow seruma nanoiglicama. Nanoiglice ubrizgavaju serum samo u vanjski sloj epidermisa (0.01mm). Serum se sastoji od kompleksa visokokoncentrisanih aktivnih supstanci biljnog porijekla i pigmenata, koji su dostupni u nekoliko nijansi, a tokom samog tretmana se prilagođavaju boji tena. Formula sa zaglađujućim pigmentima čini kožu blistavom. Peptidni kompleksi posvjetljuju hiperpigmentacije, umanjuju tamne kolutove oko očiju; biljni sastojci vlaže i umiruju osjetljivu kožu, ublažavaju crvenilo, smiruju upaljenu kožu i smanjuju pore. Završna faza podrazumijeva njegu i proces umirivanja kože vlažnim i okluzivnim maskama. Nakon BB Glow tretmana koža je hidrirana, lice djeluje svježije i zdravije, a umorna koža dobija prirodan sjaj.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Young_again_clinic (@glam_house7)

PROCEDURA, TRAJANJE, PREPORUKE…

Tretman je bezbolan, traje oko tri sata, a koristi se Derma Pen sa nano nastavcima kojima se ne narušava integritet kože, nego se ona stimuliše da proizvodi kolagen, elastin i fibroblaste. Na dan intervencije ne bi trebalo da se šminkate, znojite ili sunčate. Sunčanje se ne preporučuje ni nekoliko dana poslije tretmana, a prije izlaska iz kuće obavezno treba nanijeti kremu SPF 30. Najbolji efekat postiže se serijom od tri tretmana u razmaku od deset dana. Efekat BB Glowa je individualan, u zavisnosti od tipa kože i beauty navika traje od 3 do 6 mjeseci. Kako zbog svog zaštitnog dejstva predstavlja svojevrsnu pripremu za izlaganje kože suncu, BB Glow tretmanu najbolje se podvrgnuti pred ljeto.

BB Glow preporučuje se kod problema sa hiperpigmentacijom, proširenim porama, masnom ili suvom kožom, crvenilom, atopičnim dermatitisom (osim u aktivnoj fazi), zatim kod izraženih podočnjaka, neujednačenog i beživotne kože. Prije tretmana obavezno se treba posavjetovati sa stručnom osobom i informisati je o kompletnom zdravstvenom stanju, jer se BB Glow NE PREPORUČUJE trudnicama, dojiljama, oboljelim od autoimunih bolesti, dijabetesa tipa 1, kod određenih infekcija ili bolesti kože, itd.

-

VAŽNO! S obzirom na činjenicu da je u pitanju tehnika novijeg datuma, savjetuje se oprez jer postoji mogućnost da aplikacija pigmenata na cijelu površinu lica izazove određene komplikacije. Osim reakcije kože na sastojke seruma, ne treba zanemariti ni uobičajene pojave koje sa sobom nosi mikro i nanoneedling proces, kao što su infekcije, crvenilo, oticanje… Zbog toga je najvažnije izabrati pouzdanu i licenciranu osobu/kliniku.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO