Beauty savjeti: Kako da zablistate u novogodišnjoj noći

Pored izbora garderobe, mjesta i, naravno, prisustva voljene osobe, i šminka je jedan od neizostavnih uslova za blistav, besprijekoran izgled u najluđoj noći, a dovoljno je da slijedite nekoliko jednostavnih pravila

spot_img

Piše Ivana Pavličević

1.

Pravilna njega kože

Najvažniji korak je pravilna priprema kože. Uradite piling lica i usana kako biste uklonili izumrle ćelije i ujednačili površinu kože prije nego što krenete sa nanošenjem preparata. Nakon toga nanesite hidratantnu kremu ili serum i pustite da je koža upije. Tajna je svakako i u dobrom primeru, koji osigurava da šminka ostane na mjestu. Odaberite onaj sa svjetlucavim česticama koji će ten učiniti prozračnim i svilenkastim.

2.

Highlighter prije pudera

Highlighter nanesen prije preparata za toniranje licu će dati prekrasan sjaj. Birajte kremasti koji će ujednačiti ten, ali neće isušiti kožu. Nanesite ga na mjesta gdje se svjetlost prelama na licu kako biste dobili potpuno prirodan završetak. To su sredina čela, “most” nosa, obrazi i Kupidonov lûk. Ukoliko, pak, lice želite skratiti ili izdužiti, upotrijebite pribor za konturisanje.

3.

Naglasite oči ili usne

Fokusirajte se samo na jednu stavku. Ako vam je cilj dramatičan izgled i odlučite da naglasite oči nekom jarkom bojom, ostatak make upa mora biti sveden. Tokom praznične sezone dozvoljene su sve teksture i intenziteti, stoga se opustite i birajte omiljene metalik nijanse, a ne zaboravite ni šljokice. S druge strane, ako želite da istaknete usne nekim statement ružem ili sjajem, šminka na očima i obrazima treba da bude minimalna.

4.

Obrve

Ništa manje važne nijesu obrve jer uokviruju lice pa način na koji ih oblikujete može u potpunosti da promijeni cjelokupan izgled. Za mladalački i neopterećen efekat neka budu guste i razbarušene, a za glamurozne prilike savršene su zaglađene obrve sa istaknutim lûkom.

-

5.

Ne zaboravite fiksator

Koliko god primer bio koristan, fiksator je nezaobilazan kada je večernji make up u pitanju. Zahvaljujući njemu šminka će izgledati postojano, besprijekorno i hidrirano tokom čitave noći.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO