spot_img

BEJBI BOTOKS

spot_img

Mikrobotoks ili “baby bo” idealan je za tretiranje plitkih bora i ljubiteljke prirodnog izgleda. Trend “ispeglanog čela”, bez traga ijedne, pa i najmanje, bore, uz veoma ograničenu mimiku, bio je veoma zastupljen tokom prvih nekoliko godina 21. vijeka. Najviše je, sasvim očekivano, zavladao Holivudom. Glumice su nastojale da izgledaju mlađe, svježije i odmornije te su sve više i neumjerenije koristile botoks, čije im je ubrizgavanje brisalo bore sa lica, uz određene negativne efekte, naravno.

Manje je više

Poznati režiser Martin Skorseze nerijetko se žalio na izgled nekih glumica, nazivajući ga zamrznutim, jer im je zbog ukočenih mišića lica mimika bila ograničena te nije bio zadovoljan njihovom glumom. Nakon toga su neke stvari polako počele da se mijenjaju. Više se razmišljalo o količini botoksa te je ustanovljeno da se i znatno manjim dozama mogu postići zadovoljavajući rezultati, da lice djeluje prirodnije, koža zategnutija, a mimika ostaje nekompromitovana. Tako je tretman tokom kojeg se primjenjuju dvostruko manje doze nego inače dobio naziv – baby botox, a nazivaju ga još i mikrobotoksom. Mimika ostaje očuvana jer je veća pokretljivost mišića, rezultati su prirodniji, ali kraće traju (do tri mjeseca). Mnogi su uvjereni da zahvaljujući bejbi botoksu mnoge poznate osobe izgledaju svježe i prirodno. To su uglavnom one za koje ne bismo ni pomislili da koriste botoks, kao što su Dženifer Aniston, Hali Beri, Hajdi Klum, Dženifer Lopez… A to je i cilj bejbi botoksa, prirodan i mladolik izgled.

Kada je pravo vrijeme za botoks

Bejbi botoks idealan je tretman za ublažavanje plitkih bora, a postoje različita mišljenja o tome kada treba početi sa tretmanima. Neki estetski stručnjaci smatraju da treba početi u dvadesetim, s pojavom prvih bora i kada koža polako počinje da gubi elastičnost te prevenirati znakove starenja, a neki smatraju da je pravo vrijeme oko sredine tridesetih. Pravo vrijeme je za početak ovog tretmana ustvari je individualno, dakle onda kada sami zaključite da vam smetaju postojeće mimičke bore. (S.C)

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO