NaslovnicaNaše pričeBESPLATNA ONLINE RADIONICA ZA ADOLESCENTE – „BALANSIRANA UPOTREBA TEHNOLOGIJE“

Iz iste kategorije

BESPLATNA ONLINE RADIONICA ZA ADOLESCENTE – „BALANSIRANA UPOTREBA TEHNOLOGIJE“

Adolescentkinje i adolescenti, koji imaju između 13-19 godina iz cijele Crne Gore imaju pravo učešća na besplatnoj radionici, a mogu se prijaviti do ponedeljka, 24. avgusta, u ponoć. Prijava za učešće na radionici se može pronaći na sajtu – www.digitalizuj.me.

Sve se više govori o lošim stranama uticaja tehnologije na fizičko i mentalno zdravlje, a često se pominje i zavisnost od ekrana. Neosporne su, međutim, i dobre strane tehnologije. Stoga je važno pametno organizovati i kontrolisati vrijeme koje provodimo ispred ekrana. Ova radionica ima za cilj da objasni razloge zbog kojih dolazi do sve veće zavisnosti od ekrana i tehnologije i kako da naučimo sebe i druge da bolje planiramo i koristimo tehnologiju.

Radionicu će voditi Nataša Đukanović, suosnivačica i predsjednica nevladinog udruženja „Digitalizuj.Me“, direktorica marketinga u kompaniji DoMEn, registraru crnogorskog nacionalnog domena .ME i majka troje odrasle djece. Cijelu svoju karijeru provela je radeći u oblasti društvenih medija, liderstva i tehnologije. U sklopu svojih interesovanja i istraživanja organizuje i učestvuje na predavanjima i radionicama o bezbjednoj upotrebi tehnologije.

Ova online radionica organizuje se u okviru projekta „Bezbjednost na internetu u doba COVID-19 pandemije“, koji realizuje Digitalizuj.Me, uz podršku UNICEF-a i Telenora. Imajući u vidu da se sve više društvenih aktivnosti seli u online okruženje, projekat ima za cilj da, kroz niz edukativnih programa i sadržaja, podigne svijest o rizicima na internetu i pruži adolescentima znanja i vještine neophodne za sigurno korišćenje tehnologije. U okviru projekta prethodno su organizovane online radionice na temu „Online i offline stilovi komuniciranja – kako prevazići komunikacijiski šum i stvoriti bezjedno online okruženje“, „Kako se zaštiti od online prevara?“ i „Šta znači „privatno“ na internetu?“.

Nedavno objavljeno