Nedavno objavljeno

Besplatna online radionica za adolescente – “Šta znači ‘privatno’ na internetu?“

Adolescentkinje i adolescenti koji imaju između 13-19 godina iz cijele Crne Gore imaju pravo učešća na besplatnoj radionici, a mogu se prijaviti do četvrtka 23. jula u ponoć. Prijava za učešće na radionici se može pronaći na sajtu – www.digitalizuj.me.

Uzimajući u obzir usmjerenost adolescenata na digitalno okruženje tokom pandemije novog virusa korona, koja obuhvata skoro svaki aspekt njihove duštvene interakcije, kako sa nastavnicima i profesorima, tako i sa njihovim vršnjacima, radionica pod nazivom „Šta znači ‘privatno’ na internetu?“ ima za cilj da adolescentima pruži zdrave okvire te društvene interakcije. Pitanja na koja će radionica pokušati da odgovori su: da li Facebook zaista prepoznaje interesovanja i preferencije svojih korisnika; na koji način se podaci koriste od strane raznih online platformi i aplikacija; kako se može preuzeti kontrola nad ličnim podacima; i, da li je u redu podijeliti screenshot privatne online konverzacije sa drugima.

Radionicu će voditi Sanja Gardašević, izvršna direktorica digitalne marketinške agencije Alicorn, sa višegodišnjim iskustvom u strateškom razvoju digitalnog poslovanja, kreiranju online sadržaja i upravljanju digitalnim komunikacijama. Sanja je nedavno magistrirala na Londonskoj školi ekonomije (LSE) na programu ekonomske psihologije.

Ova online radionica organizuje se u okviru projekta „Bezbjednost na internetu u doba COVID-19 pandemije“, koji realizuje Digitalizuj.Me, uz podršku UNICEF-a i Telenora. Imajući u vidu da se sve više društvenih aktivnosti seli u online okruženje, projekat ima za cilj da, kroz niz edukativnih programa i sadržaja, podigne svijest o rizicima na internetu i pruži adolescentima znanja i vještine neophodne za sigurno korišćenje tehnologije.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti