spot_img

Nedavno objavljeno

Biljke za efikasno pročišćavanje vazduha

Palma, aloe vera i kaktus su omiljene biljke i zbog izgleda i sposobnosti da pročišćavaju vazduh, jer na taj način doprinose našem zdravlju te se preporučuje njihovo gajenje i u stambenim i poslovnim prostorima

Ljekovita aloe vera

Poznata po svojim ljekovitim svojstvima, aloe vera se naročito koristi za regeneraciju organizma i kože. Manje je poznata njena sposobnost da efikasno uklanja štetne materije iz vazduha, uključujući i zračenje TV ekrana i monitora. Zato je dobro da se ova biljka nađe u domu onih koji mnogo vremena provode ispred televizora ili računara.

Kaktus apsorbuje štetno zračenje

Među najpoznatijim sobnim prečišćivačima vazduha je kaktus. Omiljena je sobna biljka jer se lako gaji, ne zahtijeva svjetlost i posebnu njegu da bi dobro napredovao. Posebno još ako tome dodamo svojstvo kaktusa, naročito većih, da smanjuje koncentraciju isparljivih organskih materija i apsorbuju štetno elektromagnetno zračenje.

Palma idealni osvježivač

Nekoliko palmi se smatraju idealnim prečišćivačem, kao što su areka ili leptir palma, klasična i bambusova palma. Areka palmino drvo, na osnovu NASA istraživanja, ubjedljivo je najbolja biljka prečišćivač vazduha i zauzima osmu poziciju u efikasnosti uklanjanja formaldehida. Ima sposobnost da održava vlagu i svježinu prostora, kao i da konstantno uklanjanja hemijske toksine iz vazduha.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

MODA

Zdravlje

Recepti