Nedavno objavljeno

Bogat i sadržajan dječiji, muzički i sportski program u okviru Spuškog ljeta

Tradicionalna manifestacija Spuško ljeto, koja će biti održana od 1. jula do 20. avgusta, imaće bogat i sadržajan dječiji, muzički i sportski program, saopšteno je na pres konferenciji.

Član Organizacionog odbora manifestacije, Boban Šaranović rekao je da se Spuško ljeto ove godine organizuje pod sloganom „Spuško ljeto te zove“.

„Jedan od segmenata manifestacije, o kojem smo posebno vodili računa, posvećen je djeci gdje smo u saradnji sa poznatim glumcem Davorom Dragojevićem, koji je iz Spuža, dogovorili tri dječije predstave. Takođe, dogovorili smo i bogat muzički program. Otvaranje 1. jula obilježiće nastupi Hora Zvijezdice i Kuba benda. Takođe će ,u okviru tog programa, nastupiti spuški bend Parampaščad“, naveo je Šaranović.

Najavio je da će u okviru sportskog programa biti održan turnir u fudbalu, a da će na obali Zete biti organizovane „Igre bez granica“, „Skokovi u vodi“, kao i „Regata kajacima“ od Danilovgrada do Spuža.

„Krajem jula biće održana i simultanka u šahu sa prvakom Crne Gore Nikolom Đukićem. Takođe će u okviru programa biti održan i tradicionalni događaji kao što je Čorbijada. Novi segment programa je akcija udomljavanja bezdomih životinja 10. avgusta, a biće održan i Festival majstorskog piva“, rekao je Šaranović.

Direktor Turističke organizacije Danilovgrad, Ivan Dragojević, kazao je da će u okviru Danilovgradskog kulturnog ljeta biti održane manifestacije: Spuško ljeto, Katunske sportske igre, Bjelopavlićke sportske igre i Rijekom Zetom.

„Ovo su tradicionalne manifestacije po kojima je Danilovgrad poznat unazad 30 godina i veoma su bitne kako za sam grad, tako i za nas kao Turističku organizaciju. Cilj nam je da ove manifestacije pored naših sugrađana, građana iz okolnih opština, posjete i gosti iz regiona i svijeta“, naveo je Dragojević.

Kazao je da im je cilj da turisti koji dođu u obilazak manastira, posjete manisfestacije u Danilovgradu i sam grad.

„Manifestacije u okviru Danilovgradskog kulturnog ljeta doprinose razvoju turizma u našem gradu. Pred nama je jedan bogat kulturno-umjetnički, zabavni i sportski program koji ćemo ponuditi posjetiocima“, rekao je Dragojević.

Manifestacija će biti održana pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad, u saradnji sa Centrom za kulturu Danilovgrad i Turističkom organizacijom Danilovgrad. Generalni pokrovitelj događaja je Poliklinika konzilijum. Ostali pokrovitelji manifestacije su Komunalno DOO, firme Elektron i Telemont, a iz Glavnog grada Deponija DOO i Pogrebne usluge.

Izvor: prcentar.me

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti