Bojana Bojović-Golijanin: Obožavam more

Pitali smo poznato televizijsko lice kako voli da provodi odmor, šta je za nju idealno ljetovanje, šta čita na plaži i koja joj je omiljena modna kombinacija

Razgovarala Marina Strugar
Foto Privatna arhiva
Šminka Ivana Meović

Popularna voditeljka i urednica jutarnjeg programa Boje jutra Bojana Bojović-Golijanin obožava Boku Kotorsku i Durmitor. Ljeti najviše nosi haljine, a od ljetnjih poslastica najradije bira lubenicu i sladoled.

Omiljena ljetnja destinacija? Kako izgleda Vaš idealan odmor?
– Ljetnja destinacija… Nećete vjerovati, ali ovo je u posljednjih 12 godina prvi put da odmaram tokom ljeta. Zbog trenutne epidemiološke situacije Boje jutra s mora su otkazane, tako da mogu da koristim dio godišnjeg odmora tokom ljetnjih mjeseci. Ranijih godina to nije bilo moguće, jer se program emitovao iz dva grada. Što se tiče omiljene destinacije, to je svakako Boka. Gotovo da nema grada u Bokokotorskom zalivu koji ne volim, svaki od njih ima neku priču i značajno istorijsko nasljeđe. Zaliv je sam po sebi čudesan, okružen planinama, nije bez razloga jedan od najljepših na svijetu i “biser Jadrana”. Obožavam more, volim kompletno naše primorje, ali je Boka na prvom mjestu i posjećujem je tokom cijele godine. Taj magičan spoj plavih i zelenih nijansi nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Volim i naš sjever, Durmitor naročito, i često ga posjećujemo, ali između planine i mora, uvijek biram more. Za mene je to pravi odmor.

Šta obavezno nosite na plaži?
– Odlazak na plažu trebalo bi da bude uživanje, odmor, relaksacija, uz porodicu i prijatelje. Ne opterećujem se time šta ću ponijeti na plažu, obavezan je samo neki zaštitni faktor.

Koju knjigu preporučujete za čitanje na plaži ili koju Vi čitate ovog ljeta?
– Dok nisam postala majka, knjiga je bila na plaži obavezna, e sad nije tako. Prosto je neizvodljivo. Nije da nisam pokušavala, ali sam na kraju odustala (smijeh). Kod kuće se može čitati, i trenutno je moj izbor Muzej nevinosti Orhana Pamuka.

Kojem događaju ćete obavezno prisustvovati ovog ljeta?
– Nažalost, mnogi događaji su otkazani. Proteklih godina nismo propuštali Festival uličnih svirača koji se održavao u mom rodnom Nikšiću. Avgust je bio i po tome poseban. Ove godine ga nažalost neće biti.
Da li ste pristalica sunčanja, koristite li kakvu zaštitu?
– Ne sunčam se mnogo, samo ponekad. Tamnoputa sam prirodno, tako da veoma brzo i boju dobijem. Prvih dana izlaganja suncu koristim zaštitni faktor, kasnije mi nije potreban.

Kakav kupaći kostim volite da nosite?
– Klasični, dvodjelni, uglavnom u crnoj boji. Najvažnije mi je da je udoban.

Omiljena ljetnja odijevna kombinacija?
– Haljina definitivno. Generalno volim haljine, a tokom ljeta naročito. Nekako su mi najlakše i najljepše se u njima osjećam.

Ljetnji make up…
– Ljeti od šminke koristim maskaru i olovku za usne; puder rijetko, osim naravno, kada sam u studiju.

Neodoljivo ljetnje jelo, poslastica…
– Lubenica i sladoled.

Gracija 181, avgust 2020.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...