spot_img

BOKUN MORA, BOKUN NEBA: Samostalna izložba Nine Vukčević u rizortu One&Only Portonovi

Kao nastavak ciklusa Artist Series, u One&Only Portonovi rizortu u Herceg Novom otvorena je samostalna izložba poznate crnogorske slikarke Nine Vukčević.

spot_img

Nina Vukčević je rođena u Baru, diplomirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, gdje je i magistrirala na slikarskom odsjeku, u klasi profesora Branislava Sekulića. Predaje likovnu i vizuelnu umjetnost u Gimnaziji Slobodan Škerović”. Svoju kreativnost i originalnost imala je priliku da izrazi kroz niz samostalnih i kolektivnih izložbi u Podgorici, Kotoru, na Cetinju, kao i izvan granica Crne Gore. Takođe, bila je zapažena učesnica na Tradicionalnim izložbama Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2004. do 2015. godine. Nina je svoje umjetničke vještine i znanje dodatno usavršila položivši stručni ispit za konzervatora 2008. godine.

Artist Series obuhvata izložbe u trajanju od po mjesec dana pet crnogorskih renomiranih umjetnika, koji će na taj način tokom sezone svoje stvaralaštvo predstaviti gostima hotela i široj publici koja posjeti rizort, a sve u cilju afirmacije crnogorske umjetnosti.

Ovog puta, gosti i posjetioci One&Only Portonovi rizorta će moći da uživaju u izložbi  petnaest djela nastalih kao rezultat Nininog maštovitog i radoznalog zagledanja u mikrosvet koji je okružuje.

„Likovno temeljno obrazovana ona superiorno vlada svim elementima likovnosti koji njenu viziju čine uzbudljivom i ubjedljivom. Očigledno je da početna zamisao u sebi nosi sasvim određen predmet; to može biti most u njenom gradu, njena ulica, park  ili pak Sunce. Po onome što u prvom, fizičkom sloju, ova slika donosi, evidentno je delikatno naslojavanje slobodno geometrijski sučeljenih pravougaonih ili pak nepravilnih partija. Tim postupkom, kao i partijama istaknutim intenzivnim koloritom, Nina Vukčević razvija svojevrstan komunikacioni sistem uz čiju pomoć njeni radovi prestaju da funkcionišu kao geometrijske strukture same za sebe i pretvaraju se u zaokružena djela koja govore jezikom složene umjetničke realnosti.“, kaže Petrica Duletić, istoričarka umetnosti.

-

Ciklus Artist Series se organizuje u saradnji sa crnogorskom galerijom Pizana.

„Galerija Pizana i ove godine nastavlja sa predstavljanjem i promovisanjem crnogorskih umjetnika. Cilj projekta je da približi crnogorsku umjetnost zainteresovanoj javnosti, omogućavajući našim umjetnicima da se predstave raznovrsnoj publici One&Only rizorta. Očekujemo da će i ova izložba pružiti inspiraciju i uživanje gostima tokom njihovog boravka u rizortu.”, kazala je Ljiljana Milošević, direktorica galerije Pizana.

Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana do 1. septembra u rizortu One&Only Portonovi.

Za više informacija, pozovite +382 31 691 001.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO