spot_img

Brigitte bar Ramada Podgorica – Mediteranski gušti kod dive

Mjesec odmora, mjesec planiranja za nadolazeću jesen, pripreme za školu, ali i dalje s akcentom na ljetnje šetnje, đir, ugađanje sebi…

spot_img

Da, riječ je o avgustu. To je mjesec kada se traži prijatan prostor za kafu sa prijateljicom, dobro osvježenje, lagani, ukusni obrok koji se priprema i poslužuje na najbolji način.
Salate sve snažnije osvajaju prostor nutritivnih-gastro navika stanovnika mediteranskih zemalja. Naučnici sve više zagovaraju mediteranski način ishrane kao najoptimalniji način prevencije od oboljenja, ali i dobrih zdravstvenih navika koje imaju elemente održivosti. Posebno su popularne salate koje kombinuju povrće, koštunjave plodove, začine i neko voće jer sadrže sve potrebno za organizam, lagane su, a ukus je fantazija. Ne manje važno je naglasiti da baš mediteranski način ishrane sadrži savršene začine poput bosiljka, ruzmarina, celera, mirođije, lovora koji su hrana – ali i lijek, kako se navodi u tradicionalnoj medicini. Odabir sezonskog povrća, koje bojama, ukusima i kombinacijama izazivaju osmijeh je posebna tema. Jeste, savremeni čovjek pripada vizuelnoj kulturi i akcenat se stavlja na boje, oblike i prezentaciju hrane.

Hidriranje je druga važna tema tokom dugog, toplog ljeta. Preporuke ukazuju na značaj unošenja čaja tokom toplih dana. Asocijativno odmah razmišljamo o tropskim predjelima gdje je tradicija ispijanja toplog čaja dio kulture i načina da se organizma zaštiti od takvih vremenskih prilika. Kultura ovih prostora je više vezana za rashlađene napitke, posebno prirodno cijeđenih sokova, bilo da je riječ o voću, povrću ili inventivnoj kombinaciji. Kokteli su popularni, posebno oni koji traju jer donose potrebno osvježenje.
Stil pripreme, prezentacije, posluženja daju posebnu vrijednost i ugođaj. Ukoliko sve navedeno gostima donosi osjećaj prijatnosti, onda možemo govoriti o savršenom spoju. Brigitte bar hotela Ramada Podgorica je pravo mjesto na kojem ćete dobiti savršen proizvod, uz profesionalnu uslugu i osmijeh.
Mediteranski gušti kod dive se pamte, posebno u avgustu.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO