Budite blesavi. Budite ljubazni. Budite čudni

“Nema vremena ni za što drugo. Niko od nas neće odavde izaći živ”, poručuje slavni glumac

Majka mog prijatelja se hranila zdravo čitavog života. Nikad nije konzumirala alkohol niti bilo kakvu „lošu“ hranu, vježbala je svakog dana, vrlo je savitljiva, vrlo aktivna, uzimala je sve suplemente koje joj je preporučivao doktor, nikad nije izlazila na sunce bez zaštite, a i kad jest, bilo je to za najkraće moguće vrijeme – praktično je štitila svoje zdravlje u najvećoj mjeri koliko je mogla. Danas ima 76 godina i ima rak kože, rak koštane srži i ekstremnu osteoporozu.

Otac mog prijatelja jede slaninu na slanini, maslac preko maslaca, mast preko masti, nikad i mislim nikad nije vježbao, bio na suncu dok ne izgori svaki put, doslovno mu je pristup životu takav da ga živi do maksimuma, a ne kako mu drugi sugerišu. On danas ima 81 godinu i doktori kažu da ima zdravlje mlade osobe.

Ljudi, ne možete se sakriti od svog otrova. On je tamo negdje i pronaći će vas, a prema riječima prijateljeve majke koja je još živa: „Da sam znala da će mi se život završiti na ovakav način, više bih ga živjela do maksimuma, uživajući u svemu što mi je rečeno da ne treba!“

Niko od nas neće odavde izaći živ, zato vas molim da se prestanete prema sebi ophoditi kako drugi nameću. Jedite ukusnu hranu, šetajte po suncu, skočite u okean. Recite istinu koju nosite u svom srcu poput skrivenog blaga. Budite blesavi. Budite ljubazni. Budite čudni. Nema vremena ni za što drugo.

Bez obzira je li u pitanju priča koja zaista potiče od poznatog glumca ili ne, pouka je jasna – ne budite opsjednuti nečim samo zato što je u pitanju trenutni trend ili nečija preporuka; umjerenost je majka i živite život punim plućima.

VIA alternativainformacije.com

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...