Carbon Laser Peel za savršenu kožu

spot_img

Red Carpet Peel, Hollywood Peel, Porcelan Peel, Black Peel… Mnogo je različitih naziva za ovaj već neko vrijeme veoma popularan tretman – Carbon Laser Peel ili karbonski laserski piling. Obično mu se podvrgavaju zvijezde prije izlaska na crveni tepih jer je u pitanju neinvazivan, potpuno bezbolan tretman, ne zahtijeva nikakav oporavak, a rezultati su odmah vidljivi. Koža je osvježena, čista, glatka i zategnuta, kao kod “porcelanske lutke”.

Postupak traje od 20 do 40 minuta, najprije se na temeljito očišćenu kožu nanese karbonski losion (na bazi prirodnog uglja), kako bi iz kože upio sve ono što joj ne treba, dakle izumrle ćelije, nečistoće, višak sebuma, bakterije… Potom se koža tretira laserom koji uklanja karbonsku masku s lica, a s njom odstranjuje i sve što je “izvukla” iz kože, te ona ostaje savršeno čista. Carbon Laser Peel briše tragove umora, ujednačava ten, poboljšava opšte stanje kože, stimuliše proizvodnju kolagena, podmlađuje, ali i ublažava upalne procese karakteristične za problematičnu kožu. Nakon samo jednog tretmana koža je vidno podmlađena, ima prirodni sjaj i čvrstoću; sitne nesavršenosti nestaju s njene površine ili su manje vidljive.

Carbon Laser Peel namijenjen je svim tipovima kože, bez obzira na godine, a naročito je efikasan kod masne, problematične i kože sklone aknama. Dakle, koristi se i preporučuje kod proširenih pora, hiperpigmentacija, problematične kože, gubitka elastičnosti, ožiljaka poslije akni, kao i akni u aktivnoj fazi. Iako je najprije osmišljen kao tretman za lice, mogu se tretirati vrat i dekolte, pogotovo za oporavak kože oštećene suncem kod osoba koje imaju tanku, naboranu kožu s pigmentacijama.

Važno je napomenuti da se tokom tretmana ne koriste nikakvi preparati koji bi kožu mogli oštetiti ili isušiti, u karbonskom losionu su hijaluronska kiselina, aloe vera, vitamini A i E… Nakon tretmana nema crvenila, koža nije iritirana – hidrirana je i nahranjena, dakle ne zahtijeva nikakvu dodatnu njegu. Carbon Laser Peel nema neželjenih efekata i preporučuje se jednom mjesečno, kako za čišćenje, tako i za održavanje zdravlja kože i blistavosti tena.

Priredila S.C.

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO