CAREER PATHS CROATIA: Karijerni putevi skrojeni po mjeri

spot_img

Piše Nina Redžepagić
Foto Bojan Zibar

Dolly Predović, Jasmina Bagarić i Josipa Bagarić pokrenule su priču Career Paths Croatia u koju su sjedinile njihova bogata iskustva i znanja. Naime, Career Paths osnovan je 2014. godine u Milanu, gdje se i danas nalazi sjedište kompanije. A Dolly, Jasmina i Josipa, tri izuzetno uspješne i šarmantne žene prenijele su svijet Career Paths u Hrvatsku, s namjerom da u njihovo djelovanje uključi i susjedne države. Iza Career Paths Croatia stoji jedinstvena vizija usmjerena na pružanje podrške studentima u razvoju kvalitetnih rješenja za izgradnju akademskih i karijernih puteva skrojenih po mjeri. U stručnom pristupu koji njeguju Career Paths Croatia Dolly, Jasmina i Josipa koriste najbolje internacionalne prakse za karijerni razvoj koje pomažu studentima da im susret sa poslovnim svijetom bude oslobođen stresa. Da na najpouzdaniji način upoznaju i definišu svoje vještine, kao i da uz pomoć eminentnih stručnjaka za razvoj karijere pristupaju poslovnom svijetu sa lakoćom i sigurnošću.
Dolly Predović, Počasna konzulka Crne Gore u Milanu, osnivačica i izvršna direktorica Career Paths, svoje izuzetno važno iskustvo vješto je utkala u Career Paths. Iza sebe ima bogatu radnu biografiju. Bila je profesor korporativnih finansija u SDA Bocconi, zatim direktorica odjeljenja za međunarodno izvršno obrazovanje, i preko 20 godina profesor korporativnih finansija i vrednovanja na MBA. Autor je brojnih knjiga i članaka, najčešće na temu procjena brenda, a crnogorska javnost imala je prilike da prisustvuje i panel diskusiji Živi lokalno, uči globalno, održanoj u Podgorici, u organizaciji Hipotekarne banke i Počasnog konzulata Crne Gore u Milanu.
“Naša ideja vodilja bila je da u traženju karijernog puta, uštedimo vrijeme studentima, ali i njihovim roditeljima. Vrijeme je, ipak, najveći resurs današnjice. Takođe, da im pomognemo u uklanjanju svih nedoumica i nesigurnosti u odabiru najboljeg karijernog puta, definisanju jasnih vizija i postavljanju dostižnih ciljeva u poslovnom ostvarivanju. Mnogo studenata nakon završetka fakulteta nije spremno za rad. Prva je pomisao da tome i služi posao, kako bi stekli iskustvo. Da, ali u velikoj konkurenciji visoko obrazovanih ljudi razvijene vještine i internacionalizacija, praktičan i konkretan rad u najznačajnijim biznis sektorima na svijetu su ono što čini razliku. Onog trenutka kada imate konkretna znanja i iskustva, spremni ste da odredite svoju poslovnu adresu”, objašnjava Dolly Predović. “U fokus svog djelovanja Career Path Croatia stavlja razvoj karijere, određivanje ciljeva i razvoj vještina. Prije svega, uz savjete i instrukcije stručnjaka pomažemo da se istraže različiti radni modeli i konkretizuju znanja stečena na fakultetu. Pored procesa mentorstva, studenti iz čitavog regiona, uz pomoć kancelarije u Hrvatskoj, pojedinačno će moći da upoznaju eksperte iz oblasti kojom žele da se bave i koji će biti spremni da im pomognu da identifikuju svoja specifična interesovanja”, pojašnjavaju Dolly, Jasmina i Josipa.

Prvi edukativni sajam za čitav region Career Paths Connects održaće se 25. januara u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu. Od 10 do 17 sati posjetioci sajma interaktivno će moći da učestvuju u procesu međusobnog upoznavanja s izlagačima iz cijele Evrope, SAD-a i Azije. Štandovi brojnih poznatih univerziteta poput italijanskog Bocconija ili španske IE Business School razmijeniće informacije sa budućim studentima i olakšati im proces upisa na njihove prestižne fakultete. Takođe, na sajmu će biti prisutne respektabilne ljetnje škole i strani internati sa svojim zanimljivim programima za uzrast koji započinje sa 12+, što čini Career Paths Connects odličnom prilikom i za mlađe uzraste.

Dio ekipe koja stoji iza priče Career Paths je i uspješna preduzetnica Jasmina Bagarić, vlasnica preduzeća Magnolija koje se bavi proizvodnjom i prodajom poslastica i uspješna hrvatska preduzetnica. Jasminino veliko iskustvo u podizanju brenda, koji je izuzetno cijenjen na investicionom tržištu, vrijednost je koja garantuje uspjeh Career Paths Croatia, projekat za koji postoji već ogromno interesovanje. Ove tri izuzetne žene spojila je posebna energija i vjera u uspjeh ovog projekta. I upravo njihov rad je potvrdio tezu da je žena ženi prijatelj i podrška. “Znate, nije isto da li učite iz knjige recepata pravljenje najbolje čokoladne torte ili uz jednog majstora gastronomije. Jednostavno, ukoliko želite da napredujete u karijeri, obrazovanje je ključno, ali ne i samostalno i jedino dovoljno u ostvarenju ciljeva. Potrebno je i učenje od iskusnijih stručnjaka, iza kojih stoji znanje i najbolje internacionalne prakse. I eto nas kod Career Paths-a”, ističe Jasmina Bagarić.
Ove tri uspješne žene, svoje vizije i vizije Career Paths-a su jasno definisale i snažno osvijetlile put studentima. Josipa Bagarić kao izvršna direktorica Career Paths d.o.o. u ovu priču je donijela deset godina međunarodnog iskustva u ljudskim potencijalima koje je sticala radeći za korporativna, osiguravajuća, maloprodajna i start-up preduzeća. Svoju stručnost usmjerila je na razvoj talenata, treniranje upravljanja, unapređenje procesa, odnose sa zaposlenima, zapošljavanje i usresređenost na potrebe životnog ciklusa stalno zaposlenih. “Razvijamo personalizovane puteve kako bismo pomogli porodicama i studentima u oblikovanju njihovog obrazovnog i karijerskog puta. Career Paths Croatia je pravo mjesto za povezivanje mladih umova s iskusnim stručnjacima, i zato je to divna priča na koju smo veoma ponosne”, ističe Josipa.

-

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO