spot_img

Čokoladna jaja iz najboljih evropskih poslastičarnica

spot_img

LE BRISTOL

Loren Žanin

Poslastičara Lorena Žanina inspirisala je piletina iz Bresea njegovog chefa Erika Frešona. Zlatna čokoladna jaja leže u gnijezdu, a svako ima drugo dragocjeno punjenje; ganache od Manjarija s borovnicama, ganache sa rijetkom peruanskom čokoladom Illanka od kakaa iz regije Piura i limunskom travom, te hrskavom pralinom od čistog Caribbeana s pekan orasima i marakujom.

OEUF TAGLI

Pjer Erme

Linija uskršnjih jaja Oeuf Tagli posveta su Pjera Ermea slavnim uljima, Gli Olii, italijanskog slikara Luća Fontane, kojem se divi otkad je otkrio “kosmičku i primordijalnu topografiju” njegovog ciklusa Concetto spaziale, La fine di Dio. Jaja su od 64-postotne tamne čokolade iz Belizea.

 

LES QUICKY

Ciril Linjak

Francuski super star Ciril Linjak, chef restorana Le Quinzième, sa svojim poslastičarom Benoa Kuvranom predstavio je duhovitu Les Quicky seriju čokoladnih jaja u tamnoj i mliječnoj verziji. Tamna je od 66-postotne Noir Caraïbe.

 

-

DREAMS & CHOCOLATE

Oriol Balaguer

Katalonski majstor poslatičarske skulpture Oriol Balaguer je u ovogodišnjoj uskršnjoj kolekciji pokazao koliko je raskošan njegov talenat. Čokoladne figure najrazličitijih životinja izrađene su nevjerovatno virtuozno da bi mogle  biti izložene i u svakoj umjetničkoj galeriji u Barceloni.

PIXEL ART

Majkl Bartoćeti

Nostalgična posveta djetinjstvu u obliku uskršnje serije Pixel Art za poslastičarnicu pariškog hotela Shangri La, djelo je Majkla Bartoćetija. U pitanju su delikatne školjke od 40-postotne mliječne Jivare s tankim slojem bijele čokolade. Gigapixel su napravljena od 66-postotnog crnog Caribbeana s puno začinskih nota.

LA MANUFACTURE

Alen Dukas

Pjer Tašon dizajnirao je ovo slojevito čokoladno jaje za čokoladarnicu La Manufacture du Chocolat velikog Alena Dukasa, od 75-postotne tamne čokolade, pralina od lješnika i takozvanog feuillantinea (pralina sa isitnjenim hrskavim Gavotte keksom), a začinjeni su cvijetom soli.

Gracija br. 103, 14.04.2017.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO