Crnogorsko narodno pozorište otvorilo novu sezonu premijerom predstave “Brod”

Premijera predstave “Brod” označila je početak nove pozorišne sezone Crnogorskog narodnog pozorišta, a izvanredan glumački ansambl predstave izazvao je gromoglasne ovacije u punoj sali nacionalnog teatra.

spot_img

Umjetničko ostvarenje rediteljke i spisateljice Ane Đorđević donosi duboko emotivno priču nastalu po motivima života, književnog opusa i političkog djelovanja Stefana Mitrova Ljubiše. Komad postavlja pitanja o sudbini, ljubavi i žrtvama i osvjetljava mračne dubine ljudske duše, a izuzetna glumačka igra nagrađena je višeminutnim aplauzom publike.

“Crnogorsko narodno pozoriste je dobilo predstavu kojoj se raduju i glumci i publika. Dok sam stajala na sceni, opijena premijernim aplauzom, srce mi je bilo puno i na mjestu. Zahvalna sam svakom ko je podijelio radost i emociju sa nama. Brod plovi dalje! Srećan nam početak sezone, neka živi pozorište”, poručila je nakon premijere glumica Crnogorskog narodnog pozorišta Jelena Minić kojoj je povjerena uloga Kate Ljubiše.

“Treba da idemo u korak sa vremenom, a ne da se vraćamo u mračni srednji vijek – vrijeme kada je Stefan Mitrov Ljubiša živio i kada je nastala radnja ovog komada. Nažalost, mi se i dalje bavimo nevažnim stvarima i rekao bih da nismo previše odmakli”, zaključio je Lazar Dragojević, kome je povjerena uloga Stefana Mitrova Ljubiše.

Glumac Stevan Vuković igra Viseriona Ljubišu, brata Stefana Mitrova Ljubiše. “Istorijski događaj može da bude samo polazišna tačka, početni motiv i prilika da pričamo sve one priče koje se nas danas tiču. A danas je intelektualna manjina marginalizovana jer u većini, kakva jeste, oni nemaju šta da traže. Zato je ova predstava danas aktuelna”, rekao je Vuković nakon premijere.

“Komad donosi prespitivanje o duhovnom životu, svjetovnom životu, političkim prilikama i neprilikama, porodičnim odnosima… Čovjek ima mnogo materijala za razmišljanje nakon ove predstave”, istakla je glumica Maja Stojanović.

-

Scenografkinja predstave je Ljubica Petrović, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, lektorka Dubravka Drakić, asistentkinja režije Nataša Milićević, asistentkinja kostimografa Mia Đurović, muziku je komponovala Nina Perović, a izvršna producentkinja predstave je Janja Ražnatović. Uloge tumače: Lazar Dragojević, Stevan Vuković, Branka Otašević/Sanja Vujisić, Maja Stojanović, Aleksandar Radulović, Jelena Minić i Pavle Prelević.

Predstavu “Brod” koju je nacionalni teatar radio u koprodukciji sa Beoartom publika može da pogleda i večeras na Velikoj sceni u 20 sati, a ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom veb-sajtu pozorišta www.cnp.me.

Foto Krsto Vulović

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

2,702 Sljedbenici
Pratite

NEDAVNO OBJAVLJENO