spot_img

Da li ga dovoljno poznajete?

Koliko zaista poznajete partnera, njegove navike, prijatelje, tajne...

spot_img

Gdje živi? Možda živi u svom ili unajmljenom stanu, kući, s cimerom ili još uvijek s roditeljima? Morate saznati odgovor na ovo pitanje.

U kakvom je odnosu sa porodicom? Odnos kakav ima s roditeljima te ostatkom svoje porodice može biti velik pokazatelj njegove osobnosti. Tako, naprimjer, dobar odnos s mamom upućuje na veliko poštovanje prema ženama.

Privlači li vas fizički? Upitajte se privlači li vas fizički. Ako se odlično slažete, ali među vama nema hemije, to ne zvuči obećavajuće. Naime, fizička privlačnost s vremenom rijetko kada raste.

Imate li iste vrijednosti? Smatrate li iste stvari bitnima i važnima, poštujete li ista pravila vrijednosti? Ako ne, vašoj vezi se baš i ne piše dobro.

Jeste li seksualno kompatibilni? Budite sigurni da on može zadovoljiti vaše seksualne potrebe i želje. Isto tako, i vi sami morate biti spremni da uzvratite istom mjerom.

-

Želi li jednog dana imati djecu? Ovo pitanje je vrlo važno. Niko ne očekuje da ćete planirati vjenčanje nakon tri mjeseca veze, no ako ste sigurni da jednoga dana želite imati djecu, a on o tome ne želi ni razmišljati te se ne vidi u ulozi oca, možda je vrijeme da se raziđete.

Ima li prijatelje? Ako nema prijatelja, možda postoji sasvim opravdan razlog za to. Obratite pažnju na to kako se odnosi prema ljudima. Ako nema saosjećanja i nježnosti za druge, vjerovatno ne zna kako biti dobar prijatelj, a ako se tako ponaša prema drugima, vrlo brzo bi se mogao tako ponašati i prema vama.

Je li u potpunosti razriješio situaciju s bivšom? Ovo je vrlo bitno pitanje, a osim njega, morate postaviti i pitanje sami sebi: Jeste li i vi potpuno ravnodušni prema njegovoj bivšoj?

Koje su njegove namjere? Ne smatraju svi da je cilj ozbiljne veze brak i porodica, zato saznajte koje je njegovo mišljenje te koje su mu namjere.

Koje su njegove ‘mračne tajne’? Svako ima barem dvije-tri ‘mračne tajne’ koje ne dijeli s bilo kim. Ozbiljna veza zahtijeva veliku dozu povjerenja, stoga ako ste spremni na to, otkrijte jedno drugome svoje najskrivenije tajne.

Kako se ponaša u stresnim situacijama? Kada dođe do problema, kako se on ponaša? Paničari li, postaje li sebičan ili pak nesebičan, preuzima li kontrolu u svoje ruke ili očekuje da će neko drugi to napraviti umjesto njega?

Ima li policijski dosje? Ne treba imati predrasude ni osuđivati, ali ako ima policijski dosje, morate znati zašto, šta je učinio i možete li se nositi s time.

Kako rješava probleme? Nakon što se posvađate je li spreman na razgovor ili se jednostavno zatvori u sebe? Spremnost na iskren razgovor, iznošenje vlastitog mišljenja i spremnost na kompromis bitni su preduslovi dugoročne uspješne veze.

VIA tportal.hr

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO