Defile i ples maturanata u Tivtu

Osamdeset maturanata Srednje mješovite škole Mladost i Srednje muzičke škole učestvovalo je u najvećoj evropskoj manifestaciji maturskog izvođenja plesa “kvadril” kao poruke mira, tolerancije i prijateljstva. Događaj su organizovali Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat i SMŠ Mladost.

Sa vršnjacima iz oko 50 evropskih gradova tivatski maturanti u podne su na gradskoj rivi Pine izveli najveći svjetski sinhronizovani ples uz Štrausovu muziku Quadrille i pridružili se ostalim evropskim gradovima kako bi zajedno pokušali da obore Ginisov rekord za najveći simultani ples na svijetu.
Korake maturantske “kvadrile”, u kojoj Tivćani učestvuju po 12. put, s maturantima je uvježbavala instruktorka Verica Urošević. Plesu koji je izazvao veliku pažnju gostiju i posjetilaca prethodio jr maturski defile kroz grad, od SMŠ Mladost do rive Pine.
Događaj su podržali Centar za kulturu Tivat, Komunalno preduzeće, Ministarstvo unutrašnjih poslova – OB Tivat i Služba zaštite i spašavanja.
Sekretarijat za kulturu posebno se zahvaljuje Vojsci Crne Gore – Školskom brodu Jadran, na ukazanom gostporimstvu i podršci.
Matursko veče za 111 maturanata SMŠ Mladost i Srednje muzičke škole će biti priređeno 25. maja, a Opština Tivat će finansijski podržati organizaciju ovog događaja. (Foto Opština Tivat)

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...