Dijete u meni

Izložba radova crnogorske umjetnice Dušanke Dude Božović, pod naslovom Dijete u meni, otvorena je u umjetničkom klubu smART Café.

Duda Božović rođena je u Podgorici, gdje je završila likovnu školu za dizajn. Tokom devedesetih uspješno je radila kao ilustrator knjiga i časopisa za djecu. Tražeći oduvijek sigurno skrovište u kreativnom izražavanju kroz nove tehnike, izraze i forme, posljednjih godina počinje sa izradom figurica klovnova i kućica od gline, u specifičnoj i gotovo arhetipskoj vezi sa bojama, djetinjstvom, prirodom i njenim materijalima. Izlagala je na Ekonomskom fakultetu 2013. u organizaciji Umjetničkog kluba i izložbu Sa osmijehom posvetila “svojim studentima“, zatim 2016. godine na izložbi Sva lica osmijeha u okviru IV Međunarodnog festivala lutkarstva. Duda Božović radi u biblioteci Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici.
Umjetnički klub smART Café osnovan je sa željom da pruži podršku umjetničkim stvaraocima svih formi, te im nudi besplatan prostor za izlaganje i promociju radova. U ovom klubu organizovane su mini izložbe umjetničkih fotografija Mirsada Murseljevića, slika konceptualne umjetnice Maje Bulatović, radova slikara Damjana Brkovića, crteža podgoričke umjetnice Tamare Radusinović Txamap, te beogradske slikarke Ljudmile Tomić. (Foto Peđa Savković)

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...