spot_img

Dino Cecunjanin: Volumen kose vratiće vam samopouzdanje

spot_img

Dino Cecunjanin je zaljubljenik u svoj posao, s uživanjem se brine o ljepoti žena i njegovanju njihove kose. Trudi se da uvijek bude u toku sa novitetima na svjetskoj sceni i da ih primjenjuje u svom radu.
“Lijepa kosa je njegovana i zdrava. Ukoliko nije, trudimo se da pokažemo svoju umjetnost i ostvarimo najbolje rezultate tretmanima koji će vratiti sve što je kosi neophodno kako bi se oporavila i vratila svoju punoću i sjaj. Kao ‘izabranom doktoru’ svojih klijenata, prioritet mi je da odaberem samo najbolje kako bi i u kućnim uslovima liječenje kose dovelo do vidljivih rezultata. U Dino Concept salonu posebno ističemo Botox tretman, koji je pokupio sve ovacije među ženama, a koji preporučujem jer su rezultati vidljivi poslije prvog puta. Nakon tretmana kosa je svilena i sjajna. Neadekvatna njega, koja je posljedica nedovoljne informisanosti o klijentu, kroz šta je prethodno prošao, može dovesti do neželjenih rezultata kao što su isušeni krajevi i hemijski oštećena kosa. Zato mi je veoma važan brižljiv pristup klijentu”, kaže Dino, čiji je frizerski rad naročito prepoznatljiv po nadogradnjama kose, koje su za žene postale više od trenda.
“Poznati smo po nadogradnji kose. Naše dame su nam bezbroj puta ukazale povjerenje, a koje opravdavamo i nakon deset godina rada. Kada je riječ o nadogradnjama, apsolutni hit su Mikro keratin, Mikro ring, Tape in, Klip in… Često me pitaju koja je najbolja nadogradnja? Najbolja je ona koja se ne vidi da je nadogradnja, ona prilagođena vašem tipu dlake, i zavisi od dužine i gustine kose kako bi se dobio željeni efekat. Drugim riječima, dužina diktira gustinu kose.”

“Zdrava i njegovana kosa je uvijek u modi, a moja preporuka za ovo ljeto je: messy hair, wet look, wavy hair, messy bun”

U mnoštvu trendova iz svijeta ljepote koji stižu za novu sezonu, za Dina je apsolutni trend izgledati dobro. “Kao neko ko je veliki ljubitelj kose, koja nikada ne može biti dovoljno duga i gusta, trudim se da finalni rezultat upotpunim bogatijim krajevima ili miješanjem boja, kako ne bi tretirali klijentovu prirodnu boju. Uz naše znanje, tehnike i jedinstvenu, kvalitetnu kosu postižemo da frizura dobije željenu dužinu, sjaj i volumen. Nastojim da ispratim sve svjetske trendove kada je riječ o kosi i make upu. Decenijsko iskustvo navodi me na zaključak da uz proljeće tamniji ten zahtijeva svjetliju kosu, a s jeseni se opet vraćamo toplijim tonovima. Pramenovi su definitivno kako u Holivodu, tako i kod nas obilježili prethodnu i ovu godinu. Zdrava i njegovana kosa je uvijek u modi a moja preporuka za ovo ljeto je messy hair, wet look, wavy hair, messy bun”, ističe Dino.
“Nabolje je poslušati savjet frizera šta pristaje vašem tenu, stilu i na koji način vaše godine niko neće moći da prepozna. Bebi boje kose će osvježiti izgled, hladni tonovi izoštriti crte lica, a tamnije boje ukazati nepravilnosti, nesavršenosti na licu. Kao final touch prelomljena kosa i volumen nezavisno od dužine kose vratiće samopouzdanje i harizmu”m objašnjava Dino, koji je istinski posvećen svojoj profesiji. Zato svako novo znanje, usavršavanje i postignut uspjeh doživljava kao značajnu nadogradnju svoje vizije, u koju je uložio mnogo vremena, rada i truda.
“Osjećaj za lijepo kod mene bio je izražen od malena. Uvijek sam volio da sretnem lijepu i njegovanu ženu na ulici, a sada mi je zadovoljstvo da sam ja taj koji ih čini takvim. Posao frizera pokazao se kao idealan izbor kada sam ja u pitanju, zbog toga što izražava moju kreativnost, ljubav prema modi i stilu. Mnogo sam zahvalan svojoj majci od koje sam najslijedio talenat.” (M.Strugar/Vesela Mišković)

Gracija 190, maj 2021.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO