Diploma više nije dovoljna

Koje vještine treba da imate za tržište rada?

Velika nezaposlenost mladih problem je s kojim se suočavaju skoro sve zemlje u ovom dijelu Evrope. Vlade i institucije sprovode programe koji za cilj imaju da mladima pruže i praktična znanja, poput programa dualnog obrazovanja ili stručnog osposobljavanja.
Razgovarali smo sa troje mladih ljudi koji su se nakon fakulteta susreli s istim pitanjem – kako naći adekvatno zaposlenje? Sanja Mračević, Dušan Šćepanović i Hajdana Kostić izabrali su da rade na sebi i sticanju novih, upotrebljivih znanja i vještina, koje će ih izdvojiti na tržištu rada i osnažiti u građenju karijere. Njih troje prošli su obuku u okviru nacionalnog programa Coca-Cola podrška mladima, vrlo brzo nakon toga su napravili pozitivne promjene u karijeri, a sada su ambasadori ovog programa.

Sanja Mračević

Šta su bili vaši prvi koraci nakon diplomiranja?
Sanja: Nakon završenih osnovnih studija na Ekonomskom fakultetu, znala sam da me čeka Program stručnog osposobljavanja, ali i nastavak formalnog obrazovanja, na master studijama. Ipak, s obzirom na to da pored formalnog, prepoznajem značaj neformalnog obrazovanja za zaposlenje, ono što je bilo sigurno, jeste da ću nastaviti s edukacijama i pratila sam najave različitih kurseva, seminara, obuka…
Dušan: Po završetku studija, bio sam svjestan da je sve kroz što sam prošao do tada bio lakši dio puta i da su preda mnom brojni izazovi, kako bih izgradio svoju karijeru. Prijavio sam se na Vladin Program stručnog osposobljavanja, a dok sam čekao da počnem sa poslom, radio sam sezonski posao i nastavio da se dodatno edukujem.
Hajdana: Nakon završenog grafičkog dizajna na Akademiji lijepih umjetnosti, počela sam da organizujem humanitarne izložbe, bez predznanja, iz čiste želje da doprinesem ljudima u potrebi i povremeno sam radila grafički dizajn, u firmama ili kao freelancer. Znala sam da se “posao” ne završava fakultetom i počela sam da radim na svojim “mekim” vještinama, kroz razne edukacije, koje nas razvijaju lično i profesionalno.
Koju vještinu biste izdvojili kao onu koja vas preporučuje kod poslodavca?
Sanja: Kod postojećeg poslodavaca cijene da imam “super moć” da haos od ideja pretvorim u nešto smisleno. Sposobnost organizovanja i prebacivanja ideja u funkcionalne koncepte je važna svakom poslodavcu.
Dušan: Ja sam do sada učestvovao u organizaciji velikog broja događaja i manifestacija, gdje sam vrlo često bio i inicijator održavanja istih. Stoga, rekao bih da je ta zlatna osobina moja proaktivnost, kao i dobre organizacione sposobnosti.
Hajdana: Istrajnost i kreativno rješavanje prepreka.

Dušan Šćepanović

Prošle godine postali ste dio programa koji realizuje Coca-Cola HBC Crna Gora u cilju osnaživanja nezaposlenih mladih, Coca-Cola podrška mladima. Šta ste dobili u tom programu i kako je uticao na vašu karijeru?
Sanja: S obzirom na to da sam se ubrzo po završetku programa Coca-Cola podrška mladima zaposlila u digitalnoj marketinškoj agenciji, veoma brzo sam sve naučeno mogla da primijenim u praksi. Kako je rad u ovoj industriji veoma dinamičan i svakodnevno komuniciram sa velikim brojem ljudi, znanja i vještine iz oblasti asertivne i neverbalne komunikacije, kao i ona koja se tiču efikasnog postavljanja ciljeva, rokova i prioriteta su mi bila veoma korisna i nastojim da ih što češće primjenjujem u radu.
Dušan: Moram istaći da je projekat koji već tri godine realizuje kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora za mene bio od izuzetnog značaja za umrežavanje i širenje mreže kontakata. Imao sam priliku da upoznam kvalitetne ljude, sa kojima sam nastavio da održavam kontakte i po završetku radionica. Dodatno, znanje stečeno u programu veoma mi znači tokom obavljanja mojih svakodnevnih poslovnih aktivnosti.
Hajdana: Svako ko želi da napreduje i uspije u životu, mora da evoluira.
Takva životna znanja se ne stiču u školi, već su isključivo rezultat naših napora, knjiga i časopisa koje čitamo, sajtova koje posjećujemo, mentora koje nalazimo, uopšteno, sadržaja koji konzumiramo. Znanja koja smo dobili na radionici Coca-Cola podrška mladima su savremena, svježa i aktuelna, i samim tim nam povećavaju šanse za uspjeh na tržištu rada.

Hajdana Kostić

Vaš savjet vršnjacima koji su nezaposleni?
Sanja: Svim vršnjacima, bez obzira na to da li su zaposleni ili ne, savjetujem da konstantno ulažu u sebe. Znanje je potrebno usavršavati, vještine razvijati, a sve je veći broj radionica, seminara, kurseva i obuka iz najrazličitijih oblasti koji nam u tome mogu pomoći. Uz to, proaktivnost ništa ne košta, pa zato, čak i kada ne postoji aktuelni oglas za posao ili praksu, okušajte sreću i pošaljite CV i motivaciono pismo na zvaničan mejl kompanije čiji dio tima želite da budete.
Dušan: Moj savjet bi bio da dok traže zaposlenje, koriste vrijeme kako bi se dodatno edukovali i unaprijedili svoja znanja i vještine. Treba da iskoriste radionice kao što su ove u okviru projekta Coca-Cola podrška mladima, kako bi pored sticanja znanja, imali priliku da upoznaju nove ljude i prošire svoj krug prijatelja i mrežu kontakata.
Hajdana: Ne podliježite pritiscima društva da bi do određenog vremena već trebalo nešto da znate i da budete ovakvi ili onakvi. Šta je to što vas raduje da radite i što biste radili čak i besplatno? Tu leži odgovor šta je dobro za vas. A upravo ćete seminarima, online i offline obukama, proširiti svoja znanja o oblastima interesovanja. Dakle, prijavljujte se, pogotovo ako su programi besplatni i kvalitetni kao što je Coca-Cola podrška mladima radionica!

Gracija 173/174, 20.12.2019.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...