NaslovnicaIkoneDiplomirala filozofiju, sad se bavi jogom: Kristi Tarlington, kraljica modnih pista

Iz iste kategorije

Diplomirala filozofiju, sad se bavi jogom: Kristi Tarlington, kraljica modnih pista

Devedesetih godina, zajedno sa manekenkama Sindi Kraford, Klaudijom Šifer, Lindom Evanđelistom i Naomi Kembel, osvajala je modne piste širom svijeta.

Kristi Tarlington rođena je 2. januara 1969. u mjestu Valmut Krik, u Kaliforniji. Otac je bio pilot, dok joj je majka stjuardese iz Salvadora. Sa samo 14 godina primijetio je jedan fotograf u Majamiju i ubrzo posle toga primljena je u agenciju Ford.

Posle završene srednje škole u svom rodnom mjestu preselila se u Njujork, gde je zapravo i počela njena karijere. Kada je počela da radi kao foto-model, mlada Kristi je izjavila: “Bilo mi je teško da budem graciozna, jer sam kao dijete bila veoma trapava”.

Zahvaljujući talentu i harizmi uspeh joj je bio zagarantovan, osvajala je modne piste širom svijeta i postala jedan od najplaćenijih foto-modela. Dugo je bila zaštitno lice Kelvina Klajna, za koga je reklamirala odjeću, kao i kozmetičku liniju.

Devedesetih godina radila je za veliki broj kampanja i reklama za luksuzne brendove i modne kuće kao što su Šanel, Valentino, Versače, Maks Mara, Eskada i našla se na naslovnicama prestižnih magazina – Vog, El, Glamur, Kosmopoliten, Bazar…

Nekadašnja kreativna direktorka američkog Voga čuvena Grejs Kodington opisala je: “Kristi je najljepša žena na svijetu”. Takođe i čuveni fotograf Teri O’Nil je rekao za Kristi da je kao klasika za sva vremena: “Možete je staviti u bilo koje razdoblje i uvijek će biti prekrasna. Ona je velika zvijezda svetske modne industrije.”

Posle devedesetih manje se bavila modom, ali je bila aktivna u sferi filma. 2010. godine režirala je svoj prvi dokumentarni film “No woman no cry”, koji govori o opasnostima sa kojima se u pojedinim zemljama susrijeću trudnice kada traže ljekarsku pomoć.

Godine 2003. udala se za glumca i producenta Edvarda Bernsa, sa kojim ima ćerku Grejs, rođenu iste godine kada su se Kristi i Ed venčali, i sina Fina, rođenog 2006. U slobodno vrijeme bavi se jogom, a o tome je pisala u knjizi “Living Yoga: Creating a life practice”. Takođe redovno trenira trčanje i trči maratone. Diplomirala je filozofiju i komparativnu religiju i povremeno se vrati u svijet mode, kao što je to bilo početkom 2021. za modnu kuću Fendi.

Što se tiče starenja i bora, Kristi nema problema sa tim: “Ne želim da izgledam mlađe nego što jesam. Naše lice ja mapa našeg života.

 

Nedavno objavljeno