Dizajn inspirisan destinacijom

One&Only slavi umjetnost putovanja lansirajući ekskluzivnu kolekciju One&Only Heritage by Jay Ahr, limitirano izdanje redizajniranog vintage modela Louis Vuitton Keepalls torbe

Oslanjajući se na prirodne ljepote i bogatu kulturu svake lokacije One&Only rizorta na svijetu, svaka naručena torba predstavlja spoj bezvremenskog putovanja i karakteristične zanatske sposobnosti, kroz izuzetne ljepote i jedinstveni šarm. Inspirisane sa deset globalnih rizorta, svaka dragocjena torba je pažljivo odabrana i transformisana najkvalitetnijim vezom po kojem je Jay Ahr poznat. Dizajn je inspirisan lokalnim nasljeđem, slaveći svaku destinaciju. Svaka autentična Louis Vuitton Keepall torba prati svoj korijen, ali i emituje dizajn koji dalje priča sasvim novu priču. Samo po dvije torbe su dizajnirane za svaki One&Only rizort, svaka potpuno drugačijeg dizajna, i isključivo su dostupne za kupovinu u One&Only-ju.

Crna Gora, koja će dočekati prvi One&Only u Evropi, ima nevjerovatno bogatu i raznoliku istoriju u kojoj možete uživati – od praistorijske umjetnosti, rimskih mozaika do primorskih gradića i živahne umjetnosti unutar crkava. Ovu šarenu torbu, napravljenu u februaru 1986. na Jadranu, odlikuje podloga molitve.

“Moda je suštinski dio života naših gostiju”, kaže Filip Zuber, glavni operativni direktor kompanije Kerzner International i dodaje: “Saradnja sa nevjerovatno kreativnim umjetnikom Jonathanom Riss-om za Jaia Ahr-a omogućava nam da stvorimo nešto zaista po mjeri naših gostiju, inspirisano snovima o putovanjima, otkrićima i dubokoj povezanosti sa destinacijom. Te su torbe bezvremenske i svaka ima jedinstvenu priču.”
Uz dosljedno i evoluirajuće poštovanje mode, One&Only tokom godina sarađivao je s nekoliko dizajnera izuzetnog kalibra, od Alice Temperlei i Christiana Louboutina do Missonija i Knovlita, radi stvaranja ekskluzivnih predmeta za cijenjene goste.

“Heritage kolekciji One&Only je savršen partner, jer zaista svaka torba koju proizvodim je jedna-jedina”, komentarisao je Jonathan Riss, umjetnik i osnivač brenda Jay Arch. “Volim da otkrivam različite kulture i destinacije, a svaki One&Only je prava proslava tog otkrića. Transformacija ovih starinskih torbi doprinosi poznatom životnom vijeku nečim drugačijim, novim i uvjerljivo modernim.”

Napravljene od platna sa LV potpisom

Svaka zemlja u kojoj postoji One&Only ima ili torbu na kojoj se nalazi nacionalna zastava ili reprezentativni pasoš te zemlje. Za svaki rizort dostupna je druga verzija torbe, koja kroz dizajn prožima inspirativnu lokaciju odabranu za One&Only. Svaki rizort, kao i svaka torba, odražava jedinstveni duh, pokazujući strast prema životu i putovanjima. Prilagođeni redizajn ovih legendarnih torbi unosi novi život u svaki komad, što znači da je svaka izuzetna jer svaka ima različitu prošlost, kao i novi put ka budućnosti. Napravljene od platna sa potpisom Louis Vuitton-a, kojem se s godinama povećava vrijednost, torbe pretvaraju kulturno i istorijsko nasljeđe u održivu i bezvremensku ikonu. Kao svaka dobra priča, i ove torbe će se prenositi sa jednog vlasnika na drugog – predstavljajući blago koje se nikada neće odlagati, već će se voljeti iz generacije u generaciju.

Serija National Bag slavi suverene države širom svijeta. Tehnika vezenja Jay Ahr-a odražava pojedinačno putovanje vremena svakog naroda, s tim što je uzorak jedinstven za svaku torbu. Kolekcija One&Only National Bag sastoji se od ekskluzivnih torbi iz 1983. godine.

Pored ove veoma ekskluzivne kolekcije, Jay Ahr će dizajnirati i oznake za prtljag, putnu torbu po mjeri svakog One&Only rizorta. Odražavajući autentičan dizajn i proslavu svake destinacije, svaka torba djeluje kao skladište za uspomene koje su gosti doživjeli u One&Only rizortima širom svijeta. Savršene za kolekcionare, torbe se prodaju ekskluzivno u One&Only rizortima širom svijeta.

Gracija 181, avgust 2020.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...