spot_img

Dječiji edukativni centar Pčelica ponovo je pokrenuo projekat “Bezbjedno s INA-om Crna Gora”

spot_img

Dječiji edukativni centar Pčelica iz Podgorice, uz podršku društveno odgovorne kompanije Ina, ponovo je pokrenuo projekat “Bezbjedno s INA-om Crna Gora” a u cilju edukacije budućih i mladih vozača o bezbjednosti u saobraćaju i aktivnih učesnika u saobraćaju kao što su pješaci, vozači bicikala i trotineta. NVO DEC Pčelica već godinama realizuje projekte usmjerene na edukaciju djece, mladih i ostalih građana o značaju očuvanja života svih učesnika u saobraćaju, a INA-CRNA GORA već četvrti put pruža podršku projektu NVO Pčelica o bezbjednosti u saobraćaju.

Edukativne, interaktivne radionice u toku aprila i maja održane su u srednjim školama u Kolašinu – JU SSŠ “Braća Selić”,  u Tuzima – JU Gimnazija “25.maj”, u Danilovgradu – JU Gimnazija “Petar I Petrovic  Njegoš” i Nikšiću – JU Gimnazija ” Stojan Cerović” . U Podgorici održana predavanja u JU “Sergije Stanić”, SEŠ “Mirko Vešović”. U osnovnoj školi “Milorad Musa Burzan” održana je edukativna radionica sa učenicima 2. razreda koji su pokazali da prepoznaju probleme u saobraćaju koje imaju kao aktivni učesnici i smatraju da su rješenja moguća i potrebna, zbog bezbjednosti svih. 

U planu je da se održi još edukativnih aktivnosti  u Podgorici tokom mjeseca maja i juna u vidu predavanja za srednjoškolce, radionica za osnovce i dječijih saobraćajnih patrola za vozače motornih vozila koje će djeca voditi zajedno sa pripadnicima saobraćajne policije.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO