Dolazi zima!

Borba protiv suve kože znači pojačanu njegu tokom zime, ali kožu morate da pripremite prije početka sezone

Kako postaje hladnije, svi počnemo da se pribojavamo ispucalih usana i suve kože. Našoj koži tada nedostaje vlažnost, što znači da joj je potrebna dodatna njega. To ne znači da sa njegom treba da počnete tokom zime, već mnogo ranije. Eksperti savjetuju da obratite pažnju na nekoliko stvari kako biste postigli da vam koža bude zdrava, hidrirana i sjajna. Kupke u vrućoj vodi, iako opuštajuće, više štete nego što koriste koži, ali ukoliko ne želite da se odreknete takvog iskustva, kožu nakon kupke treba dobro namazati hidratantnom kremom ili mlijekom. Ne pretjerujte sa izbjeljivanjem kože, jer je to lišava esencijalnih ulja i vlage. Samo zbog toga što sunčevi zraci nisu jaki tokom zime, ne znači da u njemu možete da uživate satima, osim ako se ne zaštitite kremom protiv štetnog UV zračenja.

Evo još nekoliko savjeta koji će učiniti da vaša koža i zimi bude lijepa i hidrirana:

Koristite kremaste proizvode Zaboravite na proizvode na bazi gela, te se radije odlučite za kremaste. To važi i za šminku. Kremasti proizvodi sadrže ulja koja na koži stvaraju zaštitni sloj, te je tokom zime čine dodatno vlažnom. Kreme duboko hidriraju kožu, hraneći je iznutra.

Koristite zaštitu od sunca Mnogi od nas zaštitu od sunca koriste samo ljeti, te prestanu da je upotrebljavaju čim se promoli jesen. To znači da većina ne zna da zimsko sunce takođe može biti štetno za kožu. Stoga savjetujemo da i tokom zime na licu i ostalim izloženim dijelovima kože koristite kreme sa UV zaštitom. Da biste se još bolje zaštitili, potrudite se da kremu nanesete bar 30 minuta prije izlaska iz kuće.

Koristite ulje za tijelo Ovo je važno jer zimski vjetar veoma lako može da ukloni prirodnu vlažnost sa kože. Ukoliko 10 minuta prije kupanja masirate tijelo uljem, to bi moglo da spriječi isušivanje kože i da je dodatno nahrani. Stoga se slobodno poslužite dječijim ili maslinovim uljem i bacite se na masiranje. Ukoliko to budete radili redovno, sigurno će vam koža biti mekana i nježna tokom cijele zime.

Regenerator I kosi treba zaštita, pa bi bilo dobro da koristite regenerator koji sadrži silikon, čija je uloga da zaštiti spoljni sloj dlake i zadrži vlažnost. Možete da probate i domaću masku od avokada, savršenu za suvu i oštećenu kosu. Avokado ogulite, izgnječite viljuškom, dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i miješajte da smjesa bude glatka. Nanesite na kosu, držite 30 minuta i operite kosu. Ova hranljiva maska bogata je esencijalnim vitaminima, mineralima i sastojcima za omekšavanje, čime ćete se lako riješiti suve i oštećene kose.

Hidratacija Svakodnevnoj rutini dodajte i unošenje veće količine tečnosti, bez obzira na godišnje doba. Ovo će pomoći da vaša koža zadrži mladalački izgled, bude hidrirana, te oslobođena toksina iz tijela. Ukoliko niste tip koji se može tek tako nalivati hladnom vodom, zamijenite je mlakom, ali je bitno da je uzimate tokom cijelog dana.

 Još nekoliko savjeta za njegu kože tokom zime

* Izbjegavajte duge kupke u vrućoj vodi, sapun koristite umjereno, a tokom zime izbjegavajte piling

* Tuširanje i kupanje ograničite na 10 minuta, po mogućnosti neka to bude mlakom vodom

* Sapun zamijenite hidrirajućim sredstvima za čišćenje kože kako ne biste dodatno isušili kožu

* U slučaju jake isušenosti i perutanja kože, koristite sredstva koja ne sadrže sapun

 

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...