Donacija IRF-a Sigurnoj ženskoj kući za rekonstrukciju krova skloništa za žene i djecu žrtve nasilja

spot_img

Investiciono razvojni fond (IRF) donirao je šest hiljada eura Sigurnoj ženskoj kući (SŽK) za rekonstrukciju krova skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u cilju rješavanja problema prokišnjavanja u stambenom objektu. Ovom prilikom donirani su i novogodišnji paketići za mališane koji borave u skloništu.

Izvršna direktorica  SŽK, Ljiljana Raičević, kazala je da se radi o fenomenalnom poklonu u susret praznicima, koji će, kako je istakla, trajno riješiti problem sa krovom kuće, a novogodišnji paketići dodatno staviti osmijeh na dječja lica.

„Neće više biti problema sa prokišnjavanjem i sa zatvaranjem jednog broja soba u toku velikih kiša. Ovo je iznenađujući poklon od ljudi koji razumiju šta mi radimo i razumiju da je to za sve naše žene i djecu koji su tu smješteni“, rekla je Raičević, koja je istakla posebnu zahvalnost kolektivu Investiciono-razvojnog fonda.

Predsjednik Odbora direktora IRF-a, Velizar Kaluđerović, kazao je da je u ljudskoj prirodi da razmišlja o drugima, a posebno da razmišlja o onima kojima su potrebni pomoć i podrška.

„Kada smo se suočili sa informacijom da objekat SŽK, u kojem pomažu ženama i djeci i realizuju svoju humanu misiju nije u dobrom stanju, da prokišnjava, za IRF nije bilo nimalo problema i teško da donese odluku o donaciji šest hiljada eura za rekonstrukciju krova SŽK“, rekao je Kaluđerović.

-

On se zahvalio SŽK i direktorki Raičević na požrtvovanju i izuzetnoj humanoj misiji u kojoj, kako je kazao, pomaže ženama, majkama i djeci u trenucima kada ih životni problemi dovedu u teške situacije.

Izvršna direktorica IRF-a, Irena Radović, je kazala  dasvaki član društva, a posebno društveno odgovorne kompanije kakva je IRF su dužne da pomognu kako kroz kampanje podizanja svijesti ovoj temi, tako i kroz konkretne akcije koje su usmjerene na žene žrtve nasilja, ali i na snaženje uloge žena u društvu. Snažno vjerujem u tu našu žensku solidarnost i snagu žena da pokrenu druge žene i društo uopšte. U tom smislu, nemjerljiv je doprinos koji je dala „Sigurna ženska kuća“, ali i druge ženske organizacije u Crnoj Gori, na čemu sam kao žena i izvršna direktorica IRF-a posebno zahvalna“.

Radović je istakla je da joj je drago što će kroz aktivnu kampanju te institucije u narednom periodu ne samo sanirati krov SŽK nego će se potruditi da kroz saradnju sa klijentima i odgovornim pojedincima u Crnoj Gori dodatno doprinesu stvaranju kvalitetnijih uslova za zbrinjavanje žena i djece koje  trpe nasilje i koji se suočavaju sa problemima.

Izvor: PR pres servis

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO