spot_img

Drugi video čas crnogorskih Olimpijaca: Previsoka očekivanja koja postavljamo djeci i mladima

spot_img

Crnogorski olimpijski komitet i kompanija One, uz podršku Ministarstva prosvjete i Ministarstva sporta i mladih, nastavljaju svoju inspirativnu i važnu kampanju, koja ima za cilj da pruži podršku djeci u suočavanju s izazovima odrastanja.

Nakon prve teme u kojoj su prosljavljeni crnogorski Olimpijci govorili o vršnjačkom nasilju, danas je objavljen drugi video iz serijala, u kojem se sportisti obraćaju učenicima srednjih i osnovnih škola na temu previsokih očekivanja od djece i mladih, bilo da je riječ o školi, sportu ili vannastavnim aktivnostima.

“U današnjem društvu, djeca se suočavaju s ogromnim pritiskom i očekivanjima kako od sebe, tako i od svoje okoline. Kroz ovaj video, naši Olimpijci otvoreno dijele svoje lične priče o tome kako su se nosili s prevelikim očekivanjima tokom svog putovanja ka uspjehu. Njihove riječi su iskrene, inspirativne i pružaju učenicima podršku i perspektivu,” kazala je Katarina Bulatović, sportska direktorica COK-a.

-

Kompanija One i Crnogorski olimpijski komitet vjeruju da je važno razumjeti da svako dijete ima svoj jedinstven put i da su uspjeh i sreća definisani na individualan način.

“Naša kampanja ima za cilj da podigne svijest o negativnim posljedicama visokih očekivanja i pruži doprinos stvaranju okruženja koje će podržavati djecu u njihovom razvoju, bez pritiska i stresa. Ovim putem, pozivamo sve roditelje, nastavnike i širu zajednicu da se pridruže našem nastojanju da se promijene percepcija i očekivanja koja se postavljaju pred djecu. Podržimo njihovu jedinstvenost, razvijajmo njihove talente i osigurajmo da se osjećaju prihvaćeno i podržano u svim svojim nastojanjima,” kazao je Brano Đurović, komercijalni direktor kompanije One.

Drugi video u kojem se proslavljeni odbojkaš Igor Vušurović, atletičarka Marija Vuković, nekadašnji vicešampion svijeta u džudou Srđan Mrvaljević, zlatne lavice Milena Raičević i Nina Bulatović obraćaju mladima je nastavak kampanje koja ima za cilj da ojača djecu i mlade ljude u Crnoj Gori.

U narednim porukama crnogorski Olimpijci će se baviti drugim važnim temama koje su relevantne za odrastanje i razvoj mladih.

“Hvala svim partnerima, medijima i školama koji podržavaju našu kampanju. Vaša podrška je ključna u širenju svijesti i promovisanju pozitivnih promjena u životima naše djece. Zajedno možemo stvoriti okruženje u kojem djeca rastu slobodno, razvijaju se u skladu sa svojim potencijalom i postižu vlastite definicije uspjeha,” zaključuje se u zajedničkom saopštenju COK-a i kompanije One.

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO