Dvadeseti rođendan kultne serije

Premijera kultne serije Seks i grad bila je na današnji dan, 6. juna 1998. na HBO-u, emitovana je od 1998. do 2004. godine, a u tom periodu osvojila je 8 Zlatnih globusa i 7 Emi nagrada. Serija, koja ima 6 sezona i 94 epizode, zasnovana na istoimenoj knjizi Kendis Bušnel iz 1997. godine, a prati život četiri njujorške prijateljice. Keri Bredšou, Samanta Džons, Miranda Hobs i Šarlot Jork su zaposlene žene s Menhetna u potrazi za savršenom vezom.
Pored glavnih junakinja, Sare Džesike Parker, Kim Katral, Sintije Nikson i Kristin Dejvis, u seriji igraju i Kris Not, Džon Korbe, Džejson Luis i Kajl Meklaklan, a gostovali su i Metju Mekonahju, Bredli Kuper, Dejvid Duhovni, Lusi Lu, Džon Bon Žovi i mnogi drugi…

Evo i nekoliko zanimljivih detalja o seriji:

– Svi popijeni kokteli bili su lažni.
– Sara Dž. Parker zahtijevala je dodatak u ugovoru o zabrani scena golotinje (jedina je insistirala na tome od četiri glavne glumice).
– Sintija Nikson obojila je svoju prirodno plavu kosu za ulogu Mirande.
– Sara Dž.P. provodila je i do 18 sati dnevno u štiklama na snimanju, a zadržala je oko 70% odjeće koju je nosila u seriji.
– Peta sezona serije imala je samo 8 epizoda jer je Sara Dž. P. bila trudna za vrijeme snimanja.
– Iako se serija ne emituje od 2004, i dalje je popularan obilazak Njujorka autubusom, inspirisan “Seksom i gradom”. Vozi svakog dana, i prolazi ispred stana u kojem je živjela Keri (stan je 2012. prodat za više od 9 miliona dolara).
– Većina umjetničkih djela u stanu Aleksandra Petrovskog zapravo su vlasništvo Mihaila Barišnjikova, koji ga je glumio.
– Jedini odjevni predmet koji vidimo dvaput u seriji je krzneni kaput iz prve sezone koji Keri nosi i u posljednjoj epizodi. Niko od glavnih likova nije imao dvaput istu kombinaciju.

 

 

 

Prethodni članak
Naredni članak

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno