Džef Bezos više nije najbogatiji čovjek svijeta

Džef Bezos izgubio je titulu najbogatije osobe na svijetu.

Naime, njegova vrijednost pala je za 13.9 milijardi dolara u samo jednom danu jer je Amazonova cijena dionica AMZN-a prošle sedmice doživjela veliki pad, kliznuvši 7 posto nakon što je firma izvijestila o manje očekivanom rastu u drugom tromjesečju.

Pad Bezosove vrijednosti omogućio je francuskom tajkunu Bernardu Arnaultu da preuzme prvo mjesto na ljestvici najbogatijih. Arnault vodi konglomerat luksuzne robe LVMH, čije su podružnice Louis Vuitton, Sephora, Moet & Chandon i Tiffany & Co.

Arnault sada ima 3 milijarde dolara više

Arnault je povećao svoje bogatstvo za gotovo 100 milijardi dolara toekom prve godine pandemije. Neto vrijednost Arnaulta u ponedjeljak je iznosila 195.8 milijardi dolara, a Bezosova 192.6 milijardi dolara.

Bezos je ušao u istoriju prošle godine kao prva osoba koja je ikada vrijedila 200 milijardi dolara jer je Amazon imao velike dobitke od pandemije. Dvojica multimilijardera borila su se za prvo mjesto tokom maja i juna ove godine, no nedavnim preokretom okončan je Bezosov niz od 50 dana na vrhu. Ukupno u svijetu postoji 2755 milijardera, od kojih je 86 posto bogatije nego prije godinu dana.

index.hr

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...