Egipatski horoskop

Pored uobičajenog zapadnog horoskopa tu su još: kineski, astečki, keltski, tibetanski... Egipatski je jedan od najstarijih: faraoni su ga koristili kako bi lakše upravljali zemljom, a ostali za ublažavanje ljubavnih muka

spot_img

Egipatski horoskop ima 12 znakova, a svakim gospodari jedan bog. Ako ste rođeni:

– između 1. januara i 2. februara, štiti vas bog proroka AMON. Imate sklonost ka zaljubljivanju na prvi pogled. Uporni ste, nenametljivi, svoju volju sprovodite polako i tiho. Izgledate hladno i nezainteresovano, a ustvari krijete snažne osjećaje. Privrženi u ljubavi, idete na sve ili ništa, zauzvrat tražite mnogo. Oružje kojim zavodite je pamet.

– između 3. februara i 4. marta, štiti vas bog svete rijeke Nil SEBEK. Spadate među najnaprednije osobe kada su u pitanju emocije i seksualnost. Cijenite ljepotu i umjetnost. U vezama tražite prijateljstvo, ne volite se vezati samo za jednu osobu. Iskreni ste, ne podnosite laži. Znate kako sa partnerom ostvariti harmoniju. Oružje kojim zavodite je originalnost.

– između 5. marta i 9. aprila, štiti vas bog plodnosti i bujne vegetacije OZIRIS. Romantični ste, senzualni, često idealizujete partnera pa se razočarate. Naučite da razdvojite stvarnost od želja. Bez ljubavi i nježnosti ste izgubljeni. Volite prirodu, životinje i poeziju. Treba vam mnogo vremena da se zaljubite. Odani ste, strastveni, osjećajni i idealna osoba za partnera. Oružje zavođenja su oči.

– između 10. aprila i 2. maja, štiti vas bog istine PTAH. Iskreni ste, naivni, nemate mnogo strpljenja, impulsivno reagujete i lako raskidate veze. Ponekad prgavi i okrutno iskreni, govorite istinu bez obzira na posljedice. Često se zaljubljujete i zalijećete, bez obzira na posljedice. Ipak za partnera obično birate osobu na koju se možete osloniti, koja cijeni iskrenost i pouzdanost. Najjače oružje je osmijeh.

– između 3. maja i 16. juna, štiti vas bog života HORUS. Nestalni ste, ne volite čvrste veze, privlače vas avanture i nova poznanstva. Radoznali ste, strastveni, a život i ljubav za vas su neprekidno traganje. Idealna osoba za vas je ona koja može ukrotiti nemiran duh, a ipak  pružiti i uzbuđenje. Ne smije vas ograničavati, biti posesivna ili ljubomorna. U zavođenju koristite sva sredstva, a najviše bogat duh.

-

– između 17. juna i 21. jula, štiti vas boginja ljubavi NEFTIS. Pripadate najromantičnijem znaku, senzualni ste i vrlo emotivni. Ponekad izgubite kompas u potrazi za pravom osobom, te često lutate. Ljubav i nježnost su vam veoma potrebni, a mnogo i dajete. Kreativnost izražavate kroz umjetnost. Pažljivo birajte partnera; mora biti pažljiv i odan kao vi. U zavođenju se oslanjate na sopstveni izgled.

– između 22. jula i 18. avgusta, štiti vas bog munje i oluje SET. Temperamentni ste, uzvišenih i dostojanstvenih osjećaja. Radije ćete sanjati romantične doživljaje, nego se prepustiti polovičnim osjećajima. Od partnera očekujete maksimalno angažovanje. Potrebna vam je uravnotežena i temperamentna osoba, kojom ćete moći da se ponosite. Potpuno se posvećujete voljenoj osobi, ali niste posesivni. Osvajate sve oko sebe dostojanstvenim držanjem i pojavom.

– između 19. avgusta i 21. septembra, štiti vas bog zaštitnik ANUBIS. Inteligentna, poštena, odgovorna, emotivna i romantična osoba, kojoj često nedostaje inicijative. Budite energičniji, napravite prvi korak i približite osobi koja vam se sviđa. Previše očekujete od ljudi, morate se što prije spustiti na zemlju. Idealan partner je neka tajanstvena osoba koju ćete svakodnevno otkrivati. Najjače oružje – inteligencija i duh.

– između 22. septembra i 15. oktobra, štiti vas bog Sunca RA. Delikatna ste, odmjerena, pažljiva i ljubazna osoba za koju avanture ne postoje, idealna za život udvoje i lako ćete pronaći partnera. Rado primate komplimente i cijenite romantiku na početku veze. Uvijek ste okruženi osobama suprotnog pola, pa možete birati. Niste uvijek sigurni u pravi izbor i skloni ste kolebanju. Ne osvrćite se previše na prošlost. Najjače oružje je šarm.

– između 16. oktobra i 9. novembra, štiti vas boginja čuda IZIDA. Kao da imate neku magičnu moć: vaš osmijeh je u stanju opčiniti svakog, a posebno onog koga odlučite osvojiti. Dajete sve od sebe u ljubavi, često preuzimate inicijativu, ali dopuštate da budete izabrani. Ponekad pretjerujete u nastojanju da usrećite voljenu osobu. Strasni ste i otvoreni, što očekujete i od partnera. Najjače oružje zavođenja – šarm.

– između 10. novembra i 3. decembra, štiti vas bog svjetlosti, mudrosti i magije THOT.
Osjećate potrebu za nečijom blizinom u trenucima neraspoloženja, a sa druge strane, imate potrebu za osamljivanjem. Najviše bi vam odgovarala osoba koja će vas zauvijek čekati i kojoj možete otići kada poželite. Često mijenjate raspoloženje, pa vas mnogi ne razumiju. Otvoreno pokazujete interesovanje, volite duge veze, zasnovane na prijateljstvu. Najjače oružje – duhovitost.

– između 4. i 31. decembra, štiti vas boginja muzike i umjetnosti HATOR. Kada se u nekog zaljubite, teško prekidate vezu. Potreban vam je partner koji će vas razumjeti i znati da podstakne najdublje osjećaje. Želite ljubav, ali je se i bojite, pa znate izgledati kao neosvojiva i hladna osoba. Obožavate duge uvode i pripreme prije ulaska u vezu, a strpljenje nagrađujete strašću. Oružje zavođenja je vaša tajna i treba vas otkrivati postepeno.

GRACIJA 7/2013.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

2,702 Sljedbenici
Pratite

NEDAVNO OBJAVLJENO