Ekipa Specijalne olimpijade Crne Gore osvojila prvo mjesto na Turniru malih nacija Evrope u fudbalu

Na Turniru malih nacija Evrope u fudbalu 2022, koji je održan krajem oktobra u Lihtenštajnu, ekipa Specijalne olimpijade Crne Gore osvojila je prvo mjesto. Naši momci su nakon dvije pobjede nad Lihtenštajnom i Farskim ostrvima u grupnom takmičenju zabilježili još tri. Prvo su savladali Gibraltar 4:1, zatim Ostrvo Man 5:0 i Monako 4:0.
U finalnoj utakmici savladan je tim Specijalne olimpijade Gibraltar rezultatom 7:3 što je našim momcima obezbijedilo prvo mjesto.


Učesncima takmičenja na prijemu u zamku Vaduz dobrodošlicu su poželjeli princ i princeza Nora, koja im je na završnoj ceremoniji turnira dodijelila medalje i pehare.
“Uspjeli smo da odbranimo titulu prvaka sa turnira održanog u San Marinu 2018. godine čime nastavljamo dobru tradiciju osvajanja trofeja na ovom takmičenju. Naši sportisti su opet dokazali da, uz podršku naših sertifikovanih trenera, itekako imaju potencijala da budu ambasadori Crne Gore i sporta za osobe sa intelektualnim smetnjama koji SOCG već 15 godina razvija u našoj zemlji”, kazali su predstavnici Specijalne olimpijade.
Put naše ekipe podržalo je MInistarstvo sporta i mladih i farmaceutska kompanija Farmegra iz Podgorice koaj je obezbijedila opremu za naše sportiste.


“Na svim takmičenjima Specijalne Olimpijade, značajnu ulogu imaju volonteri, koji su se i ovaj put pobrinuli da sve delagacije uživaju u srdačnom gostoprimstvu tokom boravka u Lihtenštajnu. Da je sport važna komponenta za socijalnu integraciju naših sportista dokazuju i mnogobrojna nova poznanstva koja su i tokom ovog takmičenja stečena na terenu i van njega.”, zaključili su predstavnici Specijalne olimpijade u kratkom razgovoru za Graciju.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno