Eleonora Albijanić: Zlatni tim: uvijek na dobitku

spot_img

Elektroprivreda Crne Gore u januaru, možemo reći već tradicionalno, priređuje nagradnu igru za članove Zlatnog tima, domaćinstva koja redovno izmiruju svoje obaveze po osnovu utrošene električne energije. O pravilama i nagradama govori Eleonora Albijanić, Specijalista za eksternu komunikaciju EPCG.

Nagradna igra Zlatni tim: uvijek na dobitku počela je 11. a završava se 31. januara, ko može učestvovati u njoj?
– U nagradnoj igri Zlatni tim: uvijek na dobitku mogu učestvovati svi članovi Zlatnog tima, odnosno svi potrošači iz kategorije domaćinstva koji 31.1.2021. godine budu imala stanje na računu 0 eura, odnosno ne budu imali dug prema EPCG. Nije potrebno dodatno prijavljivanje, svi potrošači koji ispune ovaj uslov automatski će se naći u bazi za izvlačenje.
Koje nagrade potrošači mogu očekivati?
– U ovoj nagradnoj igri EPCG je odlučila da 200 članova Zlatnog tima obraduje umanjenjem od 50 eura na računu, odnosno da 100 članova Zlatnog tima, koji su ujedno i korisnici servisa Elektronski račun, obraduje umanjenjem od 100 eura na računu za utrošenu električnu energiju. Umanjenja će biti obračunata na februarskom računu.
Umanjenja od 100 eura dobiće 100 članova Zlatnog tima koji koriste servis Elektronski račun, o kakvom servisu se radi i kako se potrošači mogu prijaviti?
– Servis Elektronski račun podrazumijeva da umjesto u poštansko sanduče, račun dobijate elektronski u inbox svog e-maila. Znači, nema čekanja da poštar dostavi račun, već automatski, čim se završi obračun, elektronski račun stiže na vašu e-mail adresu. Potrošači mogu aktivirati ovaj servis na nekoliko načina: putem našeg web portala www.epcg.com, slanjem zahtjeva na racun@epcg.com, besplatnim pozivom ka Call centru na broj 19100, kao i na šalterima lokalnih jedinica snabdijevanja. Trenutno skoro 50.000 potrošača koristi ovaj servis. Pomenula bih još jedan servis, SMS Info, putem kojeg potrošači notifikaciju o visini računa za prethodni mjesec mogu dobiti u vidu kratke tekstualne poruke na svoj mobilni telefon, a ovaj servis omogućava da potrošač dobije i notifikaciju kada njegova uplata bude proknjižena u sistemu EPCG, što je vrlo tražena usluga od strane potrošača koji elektronski plaćaju račune.
Nedavno ste potrošačima omogućili da račun plate i putem vašeg web portala?
– EPCG je uveliko radila na projektu on line plaćanja računa putem našeg portala www.epcg.com, jer su potrošači iskazali interesovanje za ovim servisom kada nas je zadesila pandemija, koja je i ubrzala završetak ovog projekta. Tako da od aprila potrošači račun mogu platiti i na ovaj način i, što je važno naglasiti, bez provizije. Aktiviranjem ove usluge smanjili smo gužve na šalterima informativno-naplatnih punktova, što je bitno u vremenima kada su na snazi preporuke o držanju distance, nošenju maske i redovnom pranju ruku.
Kada će biti poznati rezultati nagradne igre, na koji način će se obaviti izvlačenje?
– Javno utvrđivanje rezultata igre biće organizovano 22. februara u 11 časova u prostorijama EPCG, u Aneks sali, u zgradi Direkcije EPCG u ulici Vuka Karadžića 2 u Nikšiću. Sistem izvlačenja dobitnika organizovan je metodom slučajnog izbora pretplatnog broja korisnika elektronskim putem. Imena dobitnika nagrada će biti objavljena u dnevnim novinama. Pravila nagradne igre mogu se pogledati na našem portalu www.epcg.com, a sve dodatne informacije mogu se dobiti besplatnim pozivom Call centra na 19100, kao i putem zvanične Facebook stranice EPCG.
EPCG organizuje i akcije za potrošače koji imaju dugovanja po osnovu utrošene električne energije. Nedavno je završena akcija Podijelimo Teret 8, a za pravna lica još uvijek je u toku akcija Za čist račun 2. Da li ste zadovoljni rezultatima ovih akcija?
– Sama činjenica da je osmi put organizovana akcija Podijelimo teret, dovoljno govori u prilog zadovoljstva potrošača. Od jula do decembra 2020, koliko je akcija trajala, priključilo joj se skoro 9.000 domaćinstava koja imaju mogućnost da dug, bez obzira na njegovu visinu, otplaćuju u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez straha od isključenja sa mreže i bez daljeg obračuna zatezne kamate. Akcija Za čist račun 2, koja je počela 1. novembra 2020. i traje do 31. januara 2021, daje mogućnost pravnim licima koja imaju dug po osnovu utrošene eletrične energije, da 30 odsto duga otplate u narednih 30 mjeseci u fiksnim mjesečnim ratama. U akciju se mogu uključiti sva pravna lica koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate posljednju fakturu i potpišu Sporazum o izvršavanju obaveza po povoljnim uslovima. Potpisivanjem sporazuma pravna lica ostvaruju niz povoljnosti. Prije svega, u prvih 30 mjeseci trajanja sporazuma biće u obavezi da u 30 mjesečnih, fiksnih rata izmire 30 odsto duga. Uz mjesečnu ratu, potrebno je plaćati i tekući račun. Druga povoljnost za pravna lica koja odluče da se priključe akciji je što im se, dok poštuju obaveze iz sporazuma, neće obračunavati zatezna kamata na postojeći dug. Takođe, dok se poštuje sporazum, pravna lica su izuzeta od isključenja sa distributivne mreže i mjera prinudne naplate. (Mila Durić/Marko Ilić)

Gracija 186, januar 2021.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO