Erste banka i ove godine nagrađuje mlade preduzetnike

Prijave za treći godišnji ciklus Nagrade za društvene promjene (Social Impact Award – SIA 2018) u Crnoj Gori, namijenjene mladima koji žele da pokrenu svoje društvene biznise, otvorene su do kraja aprila. Za ovaj program se mogu prijaviti studenti i srednjoškolci, kao i svi pojedinci ili timovi sačinjeni od članova koji imaju od 14 do 30 godina, a prijavljivanje je moguće na platformi www.socialimpactaward.me.
Najbolji timovi dobiće mentorsku podršku, početni kapital od 1.500 eura i putovanje na međunarodni samit koji se ove godine održava u prijestonici Gruzije, Tbilisiju. Nagradu i ove godine podržava Erste banka, u čijim je prostorijama nedavno i najavljen ovogodišnji ciklus SIA 2018.
“Podrškom Nagradi za društvene promjene želimo da podstaknemo preduzetnički duh mladih u Crnoj Gori i da korektivno utičemo na neke vrlo izražene probleme. Poznato je da je u Evropi stopa nezaposlenosti naročito izražena među mladima, a problem je evidentan i u Crnoj Gori. Sa druge strane, procjena je da će u narednih desetak godina rapidno rasti procenat radnih mjesta koja su preduzetničke prirode, a naši mladi u formalnom obrazovanju dobijaju vrlo malo znanja koja mogu da iskoriste u pokretanju sopstvenog biznisa. Kroz podršku mentora, stručne radionice i umrežavanje sa ostalim pobjednicima, mladi će u programu SIA 2018 dobiti priliku da unaprijede znanje i stvore kvalitetnu osnovu za budućnost”, kazala je Dragana Crvenica, direktorica Službe komunikacija u Erste banci. (Foto SIA 2018)

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno