Erste otvorila novu upravnu zgradu u Podgorici

Erste banka je svečanom ceremonijom otvorila novu upravnu zgradu u Podgorici, u pristvu zvanica iz Vlade, Erste Grupe, diplomatskog kora, kao i brojnih partnera, klijenata i zaposlenih Erste banke.

Crvenu vrpcu su presjekli Darko Radunović, ministar finansija u Vladi Republike Crne Gore, Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste&Steiermaerkische Bank d.d. Rijeka i predsjednik Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica i Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor Erste Bank AD Podgorica.

Schoefboeck je kazao da Erste banka u Crnoj Gori svojim kvalitetnim poslovanjem već godinama uspješno reprezentuje Erste grupu, kao jednu od najvećih i najjačih bankarskih grupacija u regionu centralne i istočne Evrope.

„Posvećenost pružanju adekvatne podrške klijentima, primjeni visokih standarda bankovne prakse te stvaranju i razvoju odnosa sa cjelokupnom društvenom zajednicom s ciljem zajedničkog stvaranja dobrobiti,  odrednice su poslovanja Erste grupe u svim zemljama u kojima posluje. Erste banka u Crnoj Gori i dalje će imati punu podršku svojih vlasnika, kako bi svojim poslovanjem pratila finansijske potrebe građana, te realizaciju svih kvalitetnih i isplativih projekata preduzetnika, lokalnih zajednica i javnog sektora. Uvjereni smo da će banka i u budućnosti nastaviti dosadašnjim putem – putem uspjeha“, kazao je Schoefboeck.

Glavni izvršni direktor Erste banke Aleksa Lukić je objasnio da je investicija u novu upravnu zgradu rezultat uspješnog poslovanja Banke u kontinuitetu u posljednjih skoro devet godina – otkako je Erste Grupa odlučila da proširi poslovanje na Crnu Goru. On je rekao da te investicije ne bi bilo bez posvećenog rada svih zaposlenih Erste banke.

 „Ovaj objekat za nas ne predstavlja samo modernu poslovnu zgradu. Najveća vrijednost je u tome što smo kreirali prostor koji će podmiriti sadašnje i buduće potrebe naših zaposlenih i zajednice s kojom poslujemo. Bićemo brži, fleksibilniji i kvalitetnije ćemo moći da pratimo potrebe klijenata i svih koji odluče da svoju budućnost oblikuju u saradnji sa Erste bankom“, rekao je Lukić.

Ministar finansija Darko Radunović je rekao da je Erste banka primjer primjer najbolje bankarske prakse, efikasnog i uspješnog poslovanja, otvorenosti i pouzdanosti.

Ova banka je u velikoj mjeri zaslužna za jačanje konkurencije na tržištu, poboljšanje poslovnog ambijenta i za stvaranje uslova da bankarski sistem ponovo počne da ispunjava svoju osnovnu misiju – da podržava ekonomski rast i razvojne projekte. Od kapitalnih investicija, do malih porodičnih poduhvata.Raduje me da doprinos i uspjeh Erste banke ne prolazi nezapaženo i da je dobitnik najprestižnijih nagrada i priznanja koje jedna banka može dobiti, kao na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou“, kazao je Radunović.

Povodom zvaničnog otvaranja upravne zgrade, izvršni direktor Erste banke Darko Keković uručio je donaciju interaktivnih tabli za 16 osnovnih škola u Podgorici, ministru prosvjete Damiru Šehoviću.

„Kao banka koja prati trendove digitalizacije, želimo da se paralelno sa tim procesom isti odvija i u oblastima društva koji trebaju da osposobe kadrove koji tu digitalizaciju mogu ispratiti i implementirati. Iz tog razloga, ovom prilikom, Erste banka se opredijelila da, kroz Ministarstvo prosvjete, za 16 gradskih škola u Podgorici, donira interaktivne table za nastavu prilagođenu tom sistemu“, rekao je Keković.

Erste banka u novom prostoru u Business City poslovniom centru u City kvartu,raspolaže površinom od skoro 4.000 kvadratnih metara.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...