spot_img

Evo kako da budete bolji muž

spot_img

Zainteresujte se za nešto što vaša supruga voli Ovo je posebno teško muškarcima koji sve hobije različite od svojih smatraju bezveznima, a da ne govorimo o žanru filmova ili knjigama. Znamo da nije lako pokazati interes za romantičnu komediju tipa ‘Dan zaljubljenih’, no ukoliko se prisilite i dragu odvedete u bioskop, pokazaćete da ste odrasli, a taj gest će vaša supruga itekako znati da cijeni.

Stavite djecu na spavanje Pobrinite se za djecu na dva tri sata i dajte supruzi vremena samo za nju. Neka uživa u toploj kupki, ode na masažu, čita knjigu ili šta već želi. U pretrpanom rasporedu zaposlena majka odnosno supruga biće vam zahvalna kao da ste joj poklonili godišnji odmor.

Naučite reći IZVINI Zvuči kao lagan, ali ovo može biti i najteži zadatak. Mnogi su vjerovatno puno puta u braku ili vezi pokazali svoju eksplozivnu, prgavu i tešku narav. OK, svi smo ljudi. No budite čovjek, priznajte grešku i uputite riječi izvinjenja svojoj dragoj jer ponekad zaboravite na lijepe manire i uljudnu komunikaciju.

Zahvalite joj što vas trpi Izrazite se baš tako i to je dovoljno. Nemojte nabrajati svoje mane i propuste, ali recite joj da cijenite što vas trpi čak i onda kad joj niste pri ruci, a baš ste joj trebali. I sami znate da ponekad niste osoba s kojom je uvijek ugodno živjeti.

Počistite za sobom Bacite u smeće kesu čipsa nakon noćnog gledanja filma. Maknite prljave čarape s poda. Sklonite sa fotelje svoje stvari jer to nije ormar. Ispraznite pepeljaru punu opušaka koju držite već danima na prozoru. Itd. Itd. Odrastite i čistite za sobom. Ne živite više s mamom.

-

Organizujte vrijeme samo za vas dvoje Pobrinite se za čuvanje djece i odvedite je u pozorište, bioskop ili na večeru. No i sama činjenica da ste se pobrinuli za djecu biće dovoljna, pa jednostavno možete uživati u noćnoj šetnji gradom i sladoledu.

Držite do sebe Ne hodajte zapušteni. Zube, kosu nokte držite urednima. Nemojte je sramotiti s tim dlakama u nosu. OK, zezamo se, ali svakako držite do higijene i hodajte mirišljavi i čisti, a vaša će draga biti ponosna na vas.

Bavite se svojom stranom porodice Pomozite supruzi u utisku koji ostavlja na vašu porodicu. Znate da se sve može dvostruko protumačiti, interpretirati i okrenuti protiv nje. Razgovarajte sa svojim roditeljima i ukoliko odlučite da ćete praznike provesti u krugu vaše male porodice, vi to recite svojim roditeljima.

Zadržite lijepo ponašanje s početka veze Žena vam nije frend s utakmice pred koji puštate gasove i podrigujete. Niste to radili ni na početku veze pa nemojte ni sada.

Recite joj da je privlačna Znamo da je to muškarcima, pogotovo onima u dugim brakovima, teško reći, no ne zaboravite da žene jako vole komplimente. Recite joj da je lijepa i privlačna i nagrada je garantovana. Vaša draga rastopiće se od radosti.

Ne prigovarajte Suzdržite se od kritike svega što ona čini. Budite sigurni da se daje 100% u kući, u održavanju braka i odgoju djece. Sitni prigovori i kritike bole više od ičega, a nikako nisu poticajni za zdravi razvoj veze. Umjesto kritike, pregrizite jezik i recite joj da ju je lijepo vidjeti da se trudi da vam napravi omiljeno jelo.

U društvu pokazujte koliko je cijenite Na zajedničkoj večeri s prijateljima diskretno je zagrlite, smijte se njezinim šalama, pitajte je za mišljenje, pokažite koliko je uvažavate, cijenite i koliko vam je dobro u njezinom društvu. Postaćete suprug godine.

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO