spot_img

Riješite se loše energije u kući

Kako bi u vašem domu i u porodici vladala pozitivna energija, riješite se sljedećih stvari koje stvaraju negativnu energiju

spot_img

Suvo cvijeće (uključujući i potpourri) stvara loš feng šui, a sve zbog toga što predstavlja nepokretnu energiju. Kad negdje ponosno izložite suvo cvijeće, postaje teško živjeti u trenutku. Možda ćete čeznuti za djetinjstvom ili bivšim ljubavima. Možda ćete se čak osjećati kao da ste na rubu snaga. Zato bi najbolje bilo da se riješite buketića s maturske večeri i investirate u svježi buket. Žive biljke koje cvjetaju držite u blizini ulaza u stan ili kuću jer će one ondje prostor ispuniti energijom i podići vam raspoloženje na dnevnoj bazi.

Nefunkcionalni aparati Stručnjaci za feng šui smatraju da elektr. aparati predstavljaju snagu i moć. Slomljeni, nefunkcionalni aparati ili elektronika s vremenom će se pojaviti u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili gadne situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku ili je bacite. Puno je bolje, prema feng šui filozofiji, prostor ostaviti praznim, nego ga ispuniti pokvarenim televizorom, tosterom…

Uvele biljke Biljke u feng šuiju simbolizuju rast, ali samo ako rastu. Ako vam sobne biljke umiru, stvoriće vam probleme. Možda će vam biti teško ustati ujutro, a na poslu ćete možda osjećati umor. Moguće je i da ćete biti preumorni za seks. Ako biljke pate zato što ste vi nemarni, bacite ih i nabavite zdrave biljke te se obavežite da ćete se više brinuti za njih. Smatrate li da nemate ruku za održavanje sobnih biljaka na životu, ne očajavajte. Radije umiruće biljke zamijenite umjetnima, od tkanine.

Ljekovi kojima je prošao rok trajanja Osim što se ne preporučuje konzumacija ljekova i kozmetike nakon isteka roka trajanja, čini se da je njihovo čuvanje loše za vaš dom. Oni prema feng šuiju sadrže toksičnu energiju koja vam može uveliko otežati opuštanje, i tjelesno i psihičko, pri odmoru. Zato pregledajte ormariće i kutije i riješite se svih ljekova kojima je prošao rok trajanja. Puno ćete se lakše osloboditi tjeskobe i više ćete uživati u slobodnom vremenu.

Stara hrana u frižideru Feng šui vidi hranu kao simbol vaše sposobnosti da primate i dajete ljubav. Zato frižider pun stare, pokvarene hrane može ozbiljno ugroziti vaše veze. Pregledajte ga nedjeljno, ali ne zaboravite ni ormare, špajz i druga mjesta na kojima čuvate hranu. Bacite sve što više nije jestivo. Kad se na to jednom naviknete, bićete puno pažljiviji prema hrani, ostacima i bacanju hrane. Takođe ćete primijetiti da lakše izražavate ljubav i da lakše prihvaćate brigu koju vam je potrebna.

-

Fotografije bivših ljubavi Čak i ako ste u dobrim odnosima s bivšim/bivšom, nije zdravo izlagati njihove fotografije na vidljivim mjestima. Fotografije same po sebi sadrže snažnu energiju i imaju velik uticaj na vašu podsvijest. Želite li napraviti mjesta u životu za trajnu i zdravu ljubavnu vezu, spremite stare fotografije u albume ili kutije. To će biti simbol vaše želje za novom vezom koju ćete onda lakše i privući.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO