Nedavno objavljeno

Feng šui: Boje i promjene u domu koje privlače novac

Feng šui predstavlja drevnu kinesku vještinu koja korišćenjem energije stvara harmoniju između individue i njenog okruženja, kao i tehniku uređenja životnog prostora, metod osmišljavanja okruženja, kao i pravilnim raspoređivanjem prostora i nameštaja.

Ukoliko se u kući događaju iznenadni troškovi, neplaćeni zastarjeli računi ili odliv novca potrebno je da provjerite da li u postoje određene stvari koje blokiraju energiju novca, smatraju feng šui stručnjaci.

Oni su takođe saglasni da u domu stvari bi trebalo nagomilavati stvari i ne bi trebalo sav namještaj da stavimo uz zid.

“Namještaj treba da bude raspoređen tako da podržava komunikaciju – jer bitno je da neke komade nameštaja stavite na tepih, a ne oko njega”, kaže Karen Karter, feng šui savetnik i autor knjige “Move Your Stuff, Change Your Life”.

Što se tiče kuhinje, njena koleginica smatra da je ovaj dio ključan za privlačenje obilja:

“Kuhinja je direktno povezana sa sposobnošću da privučete novac”, tvrdi Suzan Metzger, Feng šui savetnica. “Kuhinja i fridžider bi trebalo organizovati tako da u njima bude puno svježe hrane. Šporet mora da bude uvijek čist i sve ringle treba da rade. I uvek, održavajte kuhinjski sto urednim”, savjetuje Suzan.

I boje u domu utiču na raspoloženje, smatraju stručnjaci:

“Crvena se smatra jakom i moćnom bojom. Ljubičasta i zelena su takođe ključne boje za privlačenje prosperiteta ali kao baš ne volite neku od ovih boja, koristite je bar u detaljima. Npr, jastučići u boji lavande, zeleni ramovi za slike i slično. Pokušajte da osjetite svoj prostor – da li vam se dopada što ste tu i da li užvate. Ideja nije da punite kuću stvarima”, kaže konsultantkinja Laura Benko.

Prilaz domu bi trebalo da bude označen: “Koristite svijetle otirače, uz ulazna vrata stavite sa desne strane saksiju sa biljkom, jer ovi segmenti privlače novac”, objasnila je Karen Karter.

 

 

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti