spot_img

Feng šui: Boje i promjene u domu koje privlače novac

spot_img

Feng šui predstavlja drevnu kinesku vještinu koja korišćenjem energije stvara harmoniju između individue i njenog okruženja, kao i tehniku uređenja životnog prostora, metod osmišljavanja okruženja, kao i pravilnim raspoređivanjem prostora i nameštaja. Ukoliko se u kući događaju iznenadni troškovi, neplaćeni zastarjeli računi ili odliv novca, potrebno je da provjerite da li u postoje određene stvari koje blokiraju energiju novca, smatraju feng šui stručnjaci. Oni su takođe saglasni da u domu ne bi trebalo nagomilavati stvari i ne bi trebalo da sav namještaj stavimo uz zid. “Namještaj treba da bude raspoređen tako da podržava komunikaciju – jer bitno je da neke komade nameštaja stavite na tepih, a ne oko njega”, kaže Karen Karter, feng šui savjetnica i autorka knjige Move Your Stuff, Change Your Life.

Što se tiče kuhinje, njena koleginica smatra da je ovaj dio ključan za privlačenje obilja: “Kuhinja je direktno povezana sa sposobnošću da privučete novac”, tvrdi Suzan Mecger, feng šui savjetnica. “Kuhinja i frižider bi trebalo organizovati tako da u njima bude puno svježe hrane. Šporet mora da bude uvijek čist i sve ringle treba da rade. I uvijek održavajte kuhinjski sto urednim”, savjetuje Suzan.

I boje u domu utiču na raspoloženje. “Crvena se smatra jakom i moćnom bojom. Ljubičasta i zelena su takođe ključne boje za privlačenje prosperiteta, ali ako baš ne volite neku od ovih boja, koristite je bar u detaljima. Npr. jastučići u boji lavande, zeleni ramovi za slike i slično. Pokušajte da osjetite svoj prostor – da li vam se dopada što ste tu i da li užvate. Ideja nije da punite kuću stvarima”, kaže konsultantkinja Laura Benko.

Prilaz domu bi trebalo da bude označen: “Koristite svijetle otirače, uz ulazna vrata stavite sa desne strane saksiju sa biljkom, jer ovi segmenti privlače novac”, objasnila je Karen Karter.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO