Film “Idiot” dobio je nagradu za “Najbolji film – Nagrada za najbolju žensku ulogu” na Boden International Film Festivalu u Švedskoj.

Film “Idiot” mlade crnogorske rediteljke Sare Stijović nakon predstavljanja na nekoliko festivala širom svijeta dobio je nagradu za “Najbolji film - Nagrada za najbolju žensku ulogu” na Boden International Film Festivalu u Švedskoj.

“Vijest o nagradi koju je Sanja dobila za ulogu Maje u “Idiotu” je ponos cjelokupne ekipe filma, a nagradu je i više nego zaslužila! Ova lijepa vijest je za mene samo još jedna potvrda o odlukama koje sam donosila tokom razvoja i snimanja filma – pored velikog broja talentovanih i izuzetnih crnogorskih glumica, iako je nisam čak ni poznavala, Majinu ulogu sam namijenila Sanji – jer sam znala da samo njoj pripada. Osjetila sam da je njena enegija prava energija za film koji želim, da je nevjerovatno talentovana, odmah sam zavoljela njenu divnu ludost, i razumjele smo se – što je najvažnije. Sa lepršavom lakoćom je oživljavala i emocionalno najteže scene, a sektori Kostima i Šminke su činili svoje magije i zajedno sa Sanjom radili na razvoju Majinog lika od prve do posljednje scene tokom produkcije filma. Dubravka Drakić, koja tumači glavnu sporednu žensku ulogu, je tokom snimanja, prilikom priprema za snimanje mizen-kadra koji treba da glumački iznesu samo Sanja i ona, rekla da smo Sara Đurović i ja napisale scenario koji je izuzetno slojevit i glumački zahtijevan. Bila je u potpunosti u pravu. To je bio i cilj – bio je ogroman izazov, ogromna škola, ogromna ljubav. Uspjeli smo u namjeri – stvorili smo “Mayu” (magiju/ iluziju).”, kaže rediteljka.

Glumačku ekipu osim Sanje Vujisić, čine još i glumice Dubravka Drakić i Ivana Mrvaljević, kao i Đorđije Tatić, ali i Lazar ĐurđevićMirjana Spaić i Pavle Marković.
Scenario za film pisale su Sara Stijović i Sara Đurović, direktor fotografije je Dušan Vuleković, montažerka filma Nevena Jovanović, a dizajn zvuka potpisuje Sergej Vučković. Produkciju su radile rediteljka i Tamara Pavićević, dok je za muziku zadužen Enes Tahirović.

Foto Dušan Vuleković

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...