spot_img

Fitness influenserka u osmoj deceniji

spot_img

Prije samo nekoliko godina ova šarmantna gospođa iz Ontarija, Kanada, bila je gojazna i imala zdravstvenih problema, a danas ima 1,9 miliona pratilaca na Instagramu. Obožavaju je i slijede njene savjete jer su zasnovani na ličnom iskustvu. Iako svi uglavnom govore o mišićima i snažnom fizičkom izgledu Džoan Mekdonald (77), ipak je najprepoznatljivija po uvijek širokom i optimističnom osmijehu.

BODY POSITIVITY

Kada joj je ljekar početkom 2017. godine savjetovao dodatnu terapiju zbog zdravstvenih problema (visok krvni pritisak, refluks kiseline, artritis, prekomjerno zadržavanje tečnosti u organizmu), Džoan je to odbila i zaključila da mora sama nešto preduzeti. Odlučila je da počne zdravije da živi i pokuša da smrša, tada je imala 90 kilograma i do sada uspjela “skinuti” čak 27.

Zahvaljujući pomoći kćerke Mišel, koja je lični trener u Tulumu, Meksiko, Džoan je počela redovno da vježba, a promijenila je i način ishrane. Savršena kombinacija za mršanje, ali i za bolje raspoloženje, pozitivan stav prema životu i, prije svega, sticanje samopouzdanja. Nakon što je izgubila 20 kilograma, a neke pretvorila u mišiće, Džoan je 2018. godine odlučila da to svoje posebno “putovanje” podijeli na društvenim mrežama. Željela je da ohrabri sve one koji su pomislili da odustanu od promjene nabolje i postavljanja novih ciljeva, a pogotovo sve one koji su smatrali da je kasno jer imaju 60, 70, 80…

-

SVE JE MOGUĆE AKO – VOLITE SEBE

“Moje putovanje je bilo dugo, i nije još gotovo. Pretrpjela sam mnogo frustracija, borila se protiv umora, ljutnje, sumnje i straha. Ali, naučila sam da treba više voljeti sebe, grliti svoje tijelo, biti otvoren i nastaviti dalje. Nadam se da svi vjerujete da moje putovanje može biti bilo čije, da može biti vaše. Jer, treba vam biti jasno – vrijeme ne možete da vratite, ali sigurno možete da ga poboljšate. Sve je moguće, uz samo jedan preduslov – da volite sebe.”

Svaki Džoanin trening uključuje mnogo čučnjeva, trbušnjaka, istezanja, ali i vježbi s tegovima, koje mora – i da preporuči i kontroliše – stručna osoba, jer dozvoljene težine i intenzitet treninga zavise od godina, fizičke kondicije i zdravstvenog stanja. Džoan je krenula postepeno, uz pomoć kćerkinih savjeta, a danas je u stanju da radi iste vježbe, isti dnevni trening za mišićnu masu koji praktikuju sin Žan-Žak i kćerka Mišel. Osim vježbanja u dvorani, nastoji da svakodnevno boravi na otvorenom, a da to čini uživajući u laganoj i ugodnoj vožnji bicikla po gradu ili uz plažu. (S.C)

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO