Gabrijel Ugočuku Solomon: Kreativna snaga je u prirodi

Nigerijski brend održive mode Russell Solomon imao je zapaženu prezentaciju u okviru manifestacije Mercedes-Benz & Master Fashion Week Montenegro

Na nedavno završenom Mercedes-Benz & Master Fashion Week Montenegro crnogorska publika uživala je u novoj kolekciji nigerijskog brenda Russell Solomon. “Kolekcija Red Rebellion je značajna i moćna priča o borbi, a mi kao kompanija volimo da prenosimo snažne poruke i da utičemo na svijest ljudi. Moda je uticajan medij među drugim kreativnim kanalima. To može biti vrijedan alat u rukama nadarene osobe. Filozofija ukupnog mog rada je usmjerena na društvenu svijest i smjelost duha, tijela i duše”, rekao je kreativni direktor brenda Gabrijel Ugočuku Solomon, ponosan na kolekciju i reakcije koje je izazvala u Podgorici. Prvi put je boravio u našoj zemlji, kaže da je vjerovatno prvi Nigerijac koji je imao reviju u Crnoj Gori, a sa Nedjelje mode vratio se sa divnim utiscima i emocijama.


Brend je nastao 2016. godine, a fokus je na održivoj modi. Solomon je stvaralački nadahnut u prirodi. Zapravo ga je ta njegova povezanost sa prirodom, svijest da svi možemo da doprinesemo njenom očuvanju, da moda ima izvjesnu moć i pouku i usmjerila ka održivoj modi. “Najkreativniji sam kada sam okružen prirodnim elementima. Zemlja i prirodni arhitektonski oblici. Zaljubljen sam u rđu i kamenje. Tu crpim inspiraciju i snagu. Moj proces stvaranja slijedi ideje i duh koji su u osnovi Brenda, zatim ide pronalaženje i dizajniranje tkanina u okviru tih ideja, skiciranje samih ideja. Volim sve etape tog procesa. Zapravo uživam u stvaranju”, kaže kreativni direktor brenda i dodaje: “Čak i kada Russell Solomon dostigne svoj vrhunac uspjeha, to još uvijek neće biti važno jer je ovo za nas putovanje, a ne odredište.” (M.Strugar/ Foto @mediaplot Inna Gosteva, privatna arhiva)

Gracija 193, avgust 2021.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...