spot_img

Glowy makeup

Prirodan, njegovan izgled je sve što vam je potrebno u ovim ljetnjim danima, a šminku prilagodite visokim temperaturama. Otkrivamo kako da postignete blistav i svjež izgled sa što manje proizvoda

spot_img
Piše: Ivana Pavličević / Foto: Nikola Pejović

Zdrav i sjajan izgled kože je imperativ, posebno tokom ljetnjih mjeseci. Sve izraženiji trend u beauty svijetu je bez sumnje glowy makeup. Iako zahtijeva malo više truda, može se nositi 24 h dnevno, pa vas nikad neće iznevjeriti.

Koža mora biti hidrirana Osnova glow izgleda je hidratacija (na koju vrlo često zaboravljamo), pa je tako bogata hidratantna krema sa zaštitnim faktorom prvi korak u postizanju ovog makeup looka. Nakon što je utrljate u kožu, na lice nanesite BB kremu koja odgovara vašem tenu i koja neće zatvoriti pore. Nakon toga nanesite korektor na sve sitne nesavršenosti koje želite da sakrijete, bilo da su to bubuljice, dispigmentacije ili podočnjaci. Minimalnu količinu nanesite ispod očiju, a highlighterom istaknite uglove očiju, vrh nosa kao i viličnu i jagodične kosti.

Za svjež ten Ne manje važan korak je nanošenje rumenila i bronzera – na obraze, ispod očiju, uključujući i obrve i liniju kose kako bi cijelo lice dobilo svjež i ujednačen ten. Na usne nanesite nude sjaj ili ruž, za što prirodniji izgled.

Savjet plus Na kraju, lice poprskajte termalnom vodom, koja je, zahvaljujući mineralima u svom sastavu veoma dobar fiksator makeupa, a i pravo osvježenje u vrelim ljetnjim danima.

Gracija 204

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO