Goran Bogdan fotografijom u haljini pružio podršku Danijeli Štajnfeld

Hrvatski glumac Goran Bogdan je na poseban način pružio podršku kolegici Danijeli Štajnfeld nakon priznanja da ju je silovao Branislav Lečić, objavivši fotografiju na kojoj stoji u kratkoj roze haljini i pokazuje srednji prst.

U opisu fotografije koju je objavio na svom Instagram profilu kratko je napisao: “Nisam tražila… Šta nije jasno!”, aludirajući na objavu Štajnfeld o seksualnom zlostavljanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goran Bogdan (@bogdangoranbogdan)

Takođe, glumac je upotrebom hashtagova “ne dam te sestro”, “podrška”, “girlpower” i “dosta je bilo” jasno stavio do znanja na čijoj je strani.

Povodom Danijelinih navoda o silovanju oglasile su se brojne javne ličnosti, među kojima i Mirjana Karanović, koja je također na svom Instagram profilu u znak podrške objavila kako odbija da igra s Branislavom Lečićem u predstavi “Mamu vam je*em ko je prvi počeo”.

Bogdanov gest su u komentarima podržale i srbijanske glumice Nina Janković i Milena Radulović, koja je također nedavno objavila kako je bila žrtva seksualnog zlostavljanja, te pjevačica Ana Štajdohar.

klix.ba

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...