HELEN DORON ENGLISH: Učenje kroz zabavu i igru

Helen Doron je globalna institucija sa 30 godina uspjeha u podučavanju engleskog jezika djece svih uzrasta. Preko dva miliona učenika govori engleski jezik zahvaljujući Helen Doron kursevima, koji su trenutno dostupni u 36 zemalja širom svijeta sa preko 900 centara za učenje. Helen Doron franšiza predstavljena je 2014. godine u Crnoj Gori preko kompanije Porta Aperta, koja se već dvije decenije razvija u regionu i ima opsežno lingvističko iskustvo. Našu pažnju privukle su pohvale i pozitivna iskustva roditelja čija djeca pohađaju ovu školu, prvenstveno jer sve funkcioniše u skladu sa sloganom Djeca su na prvom mjestu. Nastava je zabavna i živahna, a djecu podstiče na emocionalnom, fizičkom, intelektualnom i kreativnom nivou. Škola Helen Doron u svom radu koristi najbolje nastavne materijale razvijene od strane iskusnih stručnjaka u oblasti učenja engleskog jezika i specijalno obučenih nastavnika. Ova inovativna metodologija omogućava djeci da nauče da govore i razumiju engleski prije nego što nauče da čitaju i pišu, kao i na maternjem jeziku.

O nastanku metode Helen Doron

Lingvistkinja Helen Doron inspiraciju je dobila posmatrajući svoju četvorogodišnju kćerku Elu kako uči violinu uz pomoć Suzuki metode, stare više od 50 godina. Japanski violinista Suzuki tvrdio je da djeca mogu učiti da sviraju na nekom instrumentu i prije nego krenu u školu, već od treće godine života, i to kroz svakodnevno slušanje, kroz igru, oponašanjem, po sluhu, ne po notama. Helen Doron je istu metodu primijenila za učenje engleskog jezka. U početku je to bio posao od kuće, da bi se zatim razvio u međunarodnu franšizu. Zapravo, namjera Helen Doron je da djeca uče engleski jezik na prirodan način, ne primjećujući da uče, kao što uče maternji jezik. Roditelji ne moraju da brinu da će učenje engleskog u najranijem uzrastu ometati učenje maternjeg jezika. Naprotiv, stručnjaci ističu brojne prednosti dvojezičnosti, a mnogi tvrde da su dvojezična djeca pametnija. Pored toga, Helen i njeni razvojni timovi usmjeravaju učenje kroz emocionalni, fizički, kreativni i intelektualni rast.

Kako funkcioniše metoda

Metoda Helen Doron za učenje engleskog jezika stvara stimulativno okruženje koje oponaša prirodni proces učenja maternjeg jezika. Dok se dijete igra, jede, sprema za spavanje – u pozadini se puštaju audio zapisi. To se radi svakodnevno kod kuće kako bi se dječijem mozgu koji je u razvoju omogućilo da izgradi neuronske puteve za strukturu i zvukove engleskog jezika. Materijal obezbjeđuje škola, jer je pozadinsko slušanje kod kuće veoma važna karakteristika ove metodologije i preporučuje se za sve uzraste. Svaki program nudi jedinstvene materijale za učenje koje je kreirao tim stručnjaka iz oblasti pedagogije i obrazovanja djece. U školi Helen Doron insistiraju na tome da  djeca u procesu učenja engleskog jezika usvajaju i važne vrijednosti i životne lekcije – kako da postanu bolji građani svijeta. Nastavnici Helen Doron prolaze specijalnu obuku koja obuhvata i spremnost da podstiču spontano izražavanje, da učenicima konstantno pružaju ohrabrenje koje ih motiviše i podstiče dok uče. Škola radi po principu malih grupa koje obuhvataju četiri do osam učenika, a što omogućava ličnu pažnju i daje prednost individualnom korištenju jezika.

Od beba do tinejdžera

Kako djeca u najranijoj dobi na vrlo jednostavan i prirodan način usvajaju strani jezik, te se preporučuje da s učenjem počnu što ranije, program škole Helen Doron namijenjen je za uzrast od tri mjeseca. Bebe uče engleski jezik kroz razvojne aktivnosti, uz pjesmice, igre, rime. Istraživanja su pokazala da djeca samo do svoje sedme godine mogu da nauče gramatiku nekog jezika na nivou maternjeg – i to pasivnim upijanjem jezika. Učenje više od jednog jezika od rane dobi pozitivno utiče na sveukupne mentalne sposobnosti djeteta. Preporučujemo da vaše dijete odvedete na besplatan demo čas koji nudi škola, kako biste na najbolji način upoznali Helen Doron metode, stručni tim i njihov način rada. Demo čas pruža uvid u koncept nastave i materijala kojima se koriste u učenju engleskog kroz zabavu i igru. Takođe, ovo je idealna prilika da saznate sve što vas zanima o kursevima, grupama i terminima.
Nastava počinje 4. septembra, a detaljnije informacije o kursu potražite na www.helendoron.me.

Gracija br. 112, 18.08.2017.
Prethodni članak
Naredni članak

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno